perjantai 5. marraskuuta 2010

Uutta vaatetusta ja ripaus maahanmuuttopolitiikkaa

Kuten kuvasta näkyy, minä en ole kokenut muotibloggaaja (*). Mutta halusin esitellä postin eilen tuomaa t-paitaa, jonka Vuorelan Juha teki faneilleen. Juha, joka kirjoittaa blogia Juhan suku-uutiset, julkaisi tänä syksynä kirjoituksistaan kokoelman Rahvaaseen vajonneet. Facebookissa porukka onnitteli onnistuneesta nimestä ja keskustelussa syntyi ensin idea rintanapista "Rahvaaseen vajonnut" ja sitten t-paidasta ja koska Juha on tekijäihminen t-paita tuli varsin pian postissa (tilauksen perusteella ja maksua vastaan).

Olin mukana keskustelussa ja tykkäsin, että idea oli kerrassaan hauska. Meni jokin hetki, että tajusin tällä tekstillä kuitenkin "ylpeileväni" esipolvieni "asemalla". Sen sijaan, että minulla olisi kunniakkaan tasapaksu tausta, joukossa on niitä Bergholmin Sukukirjan sukuja, joiden haarat "vajosivat rahvaaseen" johtaen lopulta minuun(kin).

Puolustuksekseni voin vain sanoa, että mielelläni laittaisin päälleni paidan tekstillä "100%:sti suomalaista rahvasta", mutta kun en ole. Saksalaista verta ainakin neljästä kohdasta ja ruotsalaisia vaikka huru mykky eli kaikkea muuta kuin ihan-oikea-perussuomalainen. Katsotaan vaalit ja odotellaan muuttokäskyä.

(*) Jostain tämän blogin syövereistä löytyy kuva minusta viikinkiasussa, mutta en ottanut kuvaa itse. Niin, ja sitten on vielä se Juhana Herttua keekoilu? Ehkä tämän voikin jo laskea muotiblogiksi.

5 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Kiitos vain Kaisa.


Joo, kyllähän tässä itseä kehutaan. Mutta minkäs teet - ei niitä esivanhempia voi valita. Täytyy siis ottaa ilo irti!

Oscari kirjoitti...

Mielenkiintoisia ajatuksia esität jälleen. Perusuomalaisiako me olemme? Ketkä meistä? Saanen arvata, että lähes kaikilta löytyy ulkoa tullutta verta ainakin 200 vuoden takaa.

Niin myös minusta kuin veljestäni joka hihkuu moisen puolueen puolesta. Olen yrittänyt selittää, että vain pieni osa meistä on jotain niin alkuperäistä.

Ja suku 56, siitäkin on taustassa, on hyvin rahvaaseen vajonnut. Sekään ei ole ihan eilistä päivää, vaan tulee pitkältä. Mielenkiintoinen tuo Juhan termi, pitäisi kait hankkia kirjakin.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

"Rahvaaseen vajonnut" on ymmärtääkseni peräisin juuri Bergholmin Sukukirjasta ja mahdollisesti muustakin ajan sukututkimuksellisista teksteistä. Suoraa lähdeviitettä ei kylläkään ole käsillä.

Reija kirjoitti...

Että sinustakin muotibloggaaja! :) Tämmöistä muotiblogia seuraa ihan mielellään.

Rahvaaseen vajonnut täälläkin.

Juha kirjoitti...

Oscarille;

Tuo termi on Bergholmin kirjasta, missä se esiintyy useaan kertaan.

Kirjan saat lähettämällä nimen ja osoitteen palaute@varola.fi

Maksaa postikuluineen 11,50 ja rahat hyväntekeväisyyteen

Paitoja ei enää ole