lauantai 10. marraskuuta 2007

Perjantai ja lauantai

Perjantaina töiden jälkeen (vesisateessa) kävin hakemassa kirjat painosta. Onneksi ei ollut isompi painos eikä paksumpi kirja. Kävelin nimittäin niiden kanssa Helsingin yliopiston kirjastolle, jossa yritin saada avoimesta kirjallisuuslistasta jotain ruksattua pois. Jatkoin vielä Kansallisarkistolle, jossa kävin Lappi Tl:n SAY:tä läpi ja lueskelin Rauman seudun paikallishistoriaa. Todennäköisesti tuli tehtyä muistiinpanoja, jotka löytyvät jo kotoakin, mutta varassa vara parempi - tai miten se sanonta nyt meneekään.

Tänään olin yhdeksältä yliopiston kirjastolla. Kopsasin eilen löydettyjä kuvia. Skannaan ne kunhan pääsen laitteen lähelle ja eiköhän niistä muokkauksella tule hyviä kuvituksia. Paikallishistoriahyllystä löysin Ulvilan kohdalta Hirsjärven kirjan "Ulvilan seurakunta", jota en muista koskaan nähneeni. Aina pitää jaksaa katsoa uudelleen. Yksi pieni uusi yksityiskohta selauksessa löytyi.

Yhdeltätoista olin SSS:n kirjastolla, jossa oli kuukauden lauantaiaukiolo. Jostain syystä esitelmäpäivä oli laitettu samalle päivälle ja kirjastossa oli harvinaisen rauhallista (lukuunottamatta omaa kälkätystäni tuttujen kanssa). Selailin sarjajulkaisuja mahdollista Sukutieto-kirjoitusta varten, mutta en tehnyt kovin kummoisia löytöjä.

Kotiin kaupungilta ja muistiinpanoja työstämään...

perjantai 9. marraskuuta 2007

Taas Helsingissä

Eilisen pyykinpesun lomassa luin kursorisesti kirjastosta viikkoja sitten kannetun Suomalaisen arjen historian ensimmäisen osan ja tein muistiinpanoja. Tämä ja ainakin sarjan toinen osa, jota olen myös lukenut, ovat mielestäni sukututkijalle parempaa materiaalia kuin monet muut historian tai kulttuurihistorian järkäleet. Suosittelen tutustumista.

Matkoilla ollessa kauan odotettu Kokemäen ja Harjavallan historia ilmestyi. Mutsi kävi hakemassa Teljan kirjakaupasta, joten lienee uskottava, että kirja on nyt ihan oikeasti olemassa. Tuoreet kirjoitukset SatakuntalaisetSuvut-listalla tarjoavat vahvistusta, mutta täysi varmuus syntyy minulle vasta kun isäni tuo kirjan Helsinkiin ensi viikolla.

Sen myötä Petter Sundin puolimetrinen materiaalipino jää taas rauhaan ja yritän vuorostaan saada Gustava Adriana Gottlebenin Kokemäkeäkin sivuavat jälkipolvet viimeistellyksi tekstiksi. Projektien välillä hypellessä oli kiva saada viesti, että vuoden viimeinen omakustateeni odottaa painossa noutoa. Ehdin/muistan toivottavasti tänään hakea ja siirtää joulupukin logistiikkakeskukseen.

Aikaisemmassa postissa mainittu Bielke-malja näyttää värikuvana muuten tältä:

keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Historiallinen viesti

Edelleen matkoilla, jossa skandittomalla näppiksellä ei viitsi kirjoittaa kovin pitkää pätkää. PohjalaisSuvut listalla oli linkattu historiallinen viesti. Yhdeksän vuotta myöhemmin olemme onneksi jo toteutusvaiheessa. (SSHY:n etusivulla tarjotaan loppuvuoden jäsenyyttä paketissa ensi vuoden kanssa.)

tiistai 6. marraskuuta 2007

Avoimin silmin liikkeellä

Finngen-listalla John Kotila kyseli henkikirjassa esiintyneitä puumerkkejä. Olenko minä koskaan katsellut henkikirjoja loppuun saakka, tehnyt muuta kuin (hikisesti) selannut oikean talon kohdalle ja hypännyt uuteen kirjaan? En, eli täytynee kohentaa tutkimustapoja. Toivottavasti ei ole mennyt monia kuudennusmiehiä ohi.

Länsi-suomalaisia puumerkkejä muuten löytyy Timo Ekkon sivulta. Linkit alareunassa.