7.10.
- Vinkki tapahtumajärjestäjille. Jos huomaat päivää ennen, ettet ole lähettänyt tietoa mihinkään kanavaan, otsikoi nyt viestisi "muistutus". Tyhmemmät vastaanottajat kuvittelevat, että olemattomat viestit ovat menneet ohitseen.
- Ruotsinkielisessä historian väitöksessä frakit päällä ja puhuttelussa yksikön kolmas, jota itsekin mieluiten käyttäisin.
- Väitös lienee loppusuoralla kun opponentti piikittelee lähdeluettelon puutteista, nimimuotojen variaatiosta ja epäonnistuneista kielikuvista. Tätä ennen oli asiallista ja mielenkiintoista.
[Sain kommentin "Onpa outoa kritiikkiä väitöstilaisuuteen.", johon vastasin "Ei historiantutkimuksen väitöstilaisuuksissa minun kokemukseni mukaan. Ja sitähän on nyt etäkaudella kertynyt.". Kommentoija totesi "Onpa jännää - varmasti alan omia piirteitä sitten. Jotenkin ajattelisin, että näistä huomauttaminen olisi ohjaajien ja esitarkastajien vastuulla jo ennen väitöstä, tuntuu aika lillukanvarsilta."
Minäkin olisin kuvitellut ohjaajilla olevan jotain vastuuta, mutta yhdessä syksyn väitöksessä vastaväittäjä naureskellen muisteli väittelijää, joka oli vierittänyt vastaavasta toimitustyön puutteesta vastuuta väitöstilaisuudessa kustokselle eli ilmeisesti ohjaajalleen (ja todennäköisesti anekdootin kertojalle).]
- Tieteellisen urani huippu saavutettu. Sain kutsun kotikaupungin tuoreen historiateoksen julkistukseen ja lähdeluettelossa on kaksi kirjaani. (Ja kaikki kirjoittajat ovat tuttaviani, mutta sillähän ei tunnetusti ole mitään merkitystä mihinkään.) #Helsinki
- Lontoossa 1712 painetussa kartassa on Kokemäki yritetty kirjoittaa suomeksi. Vai näenkö mitä haluan?
- Sata vuotta sitten julkaistun kirjan kuvitusta. Maamme hyvinvoinnin merkittävää lisääntymistä on vaikea käsittää. (Ernst Lampén: Meiltä ja muualta, digitointi @NatLibFi )
- Turkulaisen rouvan 20 litran simaresepti vuodelta 1792. Vaatii lähes 5 kiloa hunajaa, joten arvokasta jo ennen jatkossa ehdotettuja lisäyksiä.
- Kirkkoherran poika muisteli lapsuuttaan [kuvakaappaus korvattu lainauksella]
"Onhan se oikeastaan yhdentekevää, kuinka minun luitteni käy haudassa, mutta eihän ole oikein miellyttävää ajatella, että lapset heittävät kyökkää kallollani ja leikittelevät sääriluillani. Olen itse tehnyt näin Rantasalmella hiekkahaudoissa, jotka ennen ovat kuuluneet hautuumaahaan." Ernst Lampén: Lieviä letkauksia.
- Jymylöytö @NatLibFi digitoinneista! Valokuvalla (!) kuvitettu moottoripöyrä(!)kuvasto vuodelta 1810.
[Kommentoin myös itse sivustolla ja sain vastauksen spostitse: "pienpainatteessa ei ole näkyvissä julkaisuvuotta, joten tiedoksi on laitettu kyseessä olevan pienpainate-kokoelman rajavuodet. Käytäntö koskee kaikkia uusia pienpainatteita joissa ei ole julkaisuvuotta näkyvillä. 2015 prosessia ja metadatoja suunniteltaessa ajattelimme olevan parempi käyttää jonkinlaista aikatietoa kuin jättää aika täysin tuntemattomaksi. Digi käyttää ensimmäistä rajavuotta haussa ja UI:ssa eikä osaa indikoida kyseessä olevan epävarma aikaväli."]
- Yksinkertainen museopedavideo [Det är inte ristat i sten, eller? Historiska museet], mutta tarjoaa ajatuksia median vaikutuksesta toimintaan ja mediahistorian pitkistä kaarista.
- Sympaattinen ilmoittautumislomake. (Varsinkin kun tänään tuli tieto kolmen ison historiatapahtuman siirrosta 2021>2022.)
[Ajatussekoilua. Samana päivänä oli tiedotettu 1800-luvun konffan siirrosta ja jo edellisenä päivänä Historiantutkimuksen päivät ja Dies Medievales.]
- Uusi hanke @jyu_hela : Mitkä olivat elämisen ehdot Ylä-Savossa ennen modernin yhteiskunnan muodostumista?
- [Esa-Pekka Keskitalo välitti tiedotteen Kansalliskirjasto aloittanut jatkuvan Twitter-keräyksen ] No niin, ei kun vapaakappaleasemalle tarkistamaan ketkä ovat keräyksen kohteena.