Helmikuussa 2011 noteraasin omituisen mömmön museosivustolla. Yhteysosoitteisiin lähettämääni viesteihin ei koskaan tullut vastausta ja sama mömmö on museilaboratoriet-sivustolla edelleen. Sivuston kehittymistä on ulkoisella arvioinnilla mahdotonta tehdä. Mistä tulikin mieleeni oheinen Twitter-keskustelu.
Elokuussa 2011 mäkätin siitä, ettei Suomen turismisivuissa ole mitään siirtolaisten jälkeläisiä houkuttelevaa. Sittemmin naapurimaassamme on tuotettu TV-sarja Allt för Sverige, jossa kauniissa kesäisessä Ruotsissa etsittiin kontaktia esivanhempien maahan. Wikipediasivun perusteella ohjelma saatiin myytyä Amerikkaankin.
VisitSweden-sivuston Heritage-teksti ei ole tip-top, mutta on yritetty. Alareunassa luvataan jopa opasbrosyyrin lähetystä. Tekisi tosin sähköisenä vielä positiivisemman vaikutuksen
Samaan aikaan Suomessa? VisitFinland-sivuilla saa nollatuloksen hauilla genealogy ja ancestry. Ilmeisesti halutaan esiintyä tulevaisuuden maana. (Archive tuotti yhden tuloksen. Joulupukin toimiston.)
Syyskuussa 2011 heitin ilmaan kysymyksen kirjoittajasta John Jackol. Ei ole löytynyt lisätietoa.
Eikä myöskään marraskuussa 2011 esittelemääni suomalaissyntyisen metsänvartija Rheimannin suorittamaan salamurhaan vuoden 1843 paikkeilla Pietarissa.
(*) Agricolassahan on aiemminkin jäänyt kysymyksiäni vastausta vaille. Ainakin
- Sapatinpitäjät 1554? (19.3.2010)
- Rahasta avioliiton kautta suomalaiseksi - vuonna 1920 (21.6.2011)
- Kolehmainen olisi halunnut edustaa Amerikkaa olympialaisissa? (21.06.2011)