keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Työlaitosta tukeneet: Mäntyharju, Ristiina, Puumala, Sulkava

Eilistä hyväntekeväisyysintoa jatkaen. Dagligt Allehandassa julkaistiin 5.5.1784 lisää tietoja Kymenkartanon läänin lahjoitussitoumuksia yleiseen työlaitokseen.

Mäntyharjulla ovat omalla nimellään ilmoittautuneet Anna Sophia Wikström, Abraham Argillander, P. G. Argillander, Maria Argillander ja Axel Laurell. Viimeksi mainittu lienee Asikkalan varapastori. Argilanderieista Petter Gabriel ja Abraham ovat veljekset, joten Maria varmaan melko läheistä sukua myös. Anna Sophia Wikströmin jäljille en pikaisesti päässyt.

Ristiinassa anteliaisuutta edustivat Georg Cygneus, D. Tuderus, Z. Denike, Carl Joh. Gadding ja S. Calonius. Cygnaeus oli tilanomistaja, mutta taalaria enempää ei irronnut.

Puumalassa ei jaksettu edes kirjata nimikirjaimia: von Sticht, Lars Poppius, Kruus, Hirn, Schatelovitz, Kruus, Lemke ja korpraali Lindquist. Lars Poppius oli Puumalan kirkkoherra, jolta liikeni yksi taalari.

Sulkavalla kirkkoherra Carlquist pitäytyi yhdessä taalarissa, mutta kruunun käskynhaltija Meinander satsasi kaksi kertaa enemmän. Myös luutnantti Meinander lupasi enemmän kuin taalarin. Muita ilmoittautuneita olivat varapastori J. Montan, kornetti Nykopp, katselmuskirjuri Belin ja nimismies Montan.

Jos paikallistuntemuksella huomaatte ryhmissä jotain mielenkiintoista, lukisin mielelläni kommentin.

Ei kommentteja: