perjantai 28. lokakuuta 2022

Tämä blogi on nyt 15-vuotias

Tästä se 28.10.2007 alkoi: aloitus. Motivaationa ja tavoitteena oli pitää yllä tutkimusharrastusta palattuani puolen vuoden sapattivapaalta päivätyöhön. Voitaneen sanoa, että tavoite on saavutettu.

Alun tutkimuspäiväkirjaformaatti ei kuitenkaan kantanut eikä tuntunut mielekkäältä luettavalta muille. Niinpä ryhdyin tuomaan blogiin aineistoesimerkkejä ja (omasta mielestäni) kannustamaan tutkimuksentekoon. Helppoa kuin heinänteko! (Sen kerran kun yritin nostaa heinää seipäälle, siinä ei pysynyt juuri mitään.)

Tavallaan omiin kiinnostuksenkohteisiini liityneet aineistot ja tapaukset toimivat kuitenkin tutkimuspäiväkirjana. Kokonaisuus näyttää sekametelisopalta, mutta toisinaan blogiarkeologin lusikkaan osuu rusinoita, joiden olemassaolo on unohtunut tai jotka yhdessä luumunpalasen kanssa ovatkin merkittävämpiä kuin yksinään.

Paljon on tietenkin jäänyt dokumentoimatta. Amerikkalaiset sukututkimusohjeet kehoittavat tarkkaan tutkimuskirjanpitoon, johon merkitään jokainen avattu kirja/lähde ja siitä etsitty ja löydetty tieto. "Aurinko paistaa, ei ole aikaa" eli en ole koskaan edes yrittänyt. Mutta joitain piirteitä olen hyödyntänyt muistiinpanotekniikassa - aina kannattaa tehdä merkintä myös löytymättömästä tiedosta.

Täydellisyyteen pyrkiminen ei ole elämäni missio ja tähän blogiin se ei ole kuulunut missään vaiheessa. Joten jätetään tämä teksti ilman asiallista lopetusta. 

Ei kommentteja: