lauantai 15. toukokuuta 2021

Bottien jakamia kuvia

Jätin pari päivää sitten julkaistusta Twitter-koosteesta pois kaksi bottien jakamaa kuvaa, joista heräsi edelleen tyydyttävästi vastaamattomia mysymyksiä.

Ensinnäkin Magnus von Wrightin Maisema, jossa oikealla on tuulimylly ja vasemmalla suurehko kaksikerroksinen rakennus. Tästä kysyin "On kai jossain tiedossa, mistä tämä on? Päärakennuksen takana erikoinen iso ja ikkunaton rakennus."


Työtoveri 25 vuoden takaa suurensi toisen kohdan ja totesi "Näyttäisi olevan purjeveneitä rannassa, joten varmaan rannikolta tai saaristosta. Ei vielä kovin paljoa rajaa." Eikä tietenkään tarvitse edes olla Suomesta.

Toiseksi Johan Knutsonin Nainen kaivolla, josta kysyin Mikä tuo vaakasuora puujuttu on? Tuttu-historiantutkija-joka ei-tykkää-yhtään.jos-twiittejään-lainataan vastasi ytimekkästi kuurna. Kuurnista tunnen vain Ilmavaltojen sukupolvia säilytetyn ja tätini museoon lahjoittaman sahtikuurnan ja sen vetävyys on aivan toista kuin tuon uran.

Ruotsin Nationalmuseumin kokoelmista tuli esiin vuonna 1805 Jacob Axel Gillbergin tekemä kuva vapaaherra Knut Axel Leijonhufvudista. Jaoin eteenpäin saatteella "Olisiko tämä kiva hiusmalli kesäksi?" En kyllä tiedä miten tuon saisi aikaiseksi ja vielä vähemmän aineksilla ja laitteilla, jotka olivat käytössä pari sataa vuotta sitten.

Ei kommentteja: