maanantai 12. tammikuuta 2015

Helsingin kaupunginarkisto Sinetti on...

Taisin ehtiä kirjoittamaan jotain positiivista Helsingin kaupunginarkiston Sinetin uudesta käyttöliittymästä. Sitä käyttämättä. Moka.

Nyt tuli tarvetta kiinteistökortiston korteille. Portin vanhaa ohjetta ei oltu päivitetty - ehtiihän sitä myöhemminkin. Se kuitenkin kertoi missä arkistoyksikössä - Tilastotoimisto - kortit olivat, joten ei kun sitä etsimään. Ja alku meni oikein mukavasti. Tähän asti.
Umpikuja, jonka jälkeen aloin kokeilla korttelin numeroa (31) ja nimeä (sarvikuono). Huonolla menestyksellä, sillä pitkän ja mutkaisen kiertokulun jälkeen selvisi, että korttelin virallinen (?) nimi on SarWikuono.

Eli jos tiedät korttelin nimen ja sen oikean kirjoitusasun saat (melkein kaikki) tonttikortit esiin yksinkertaisella tekstihaulla. Ne on järjestetty uudelleen (?) sillä ovat nyt (kyseisen korttelin osalta) rakenteessa
Helsingin Maistraatti » KARTAT JA PIIRUSTUKSET » Kruununhaka » Rakennuslupapiirustuksia »
Sillä kortti, jossa on pelkkää tekstiä, jossa on viitteitä lainhuutoihin, mutta ei rakennuspiirrustuksiin eikä karttoihin, tietenkin kuuluu karttojen ja piirrustusten alle kiinteistökortiston sijaan?

Ai, niin. Jos on tuossa Kruununhaka-haarassa, saa listan arkistoyksikköjä
joilla on sama nimi, ja joiden numeroinnilla ei näytä olevan mitään yhteyttä kortteleihin eikä mihinkään muuhunkaan.

Hakutulos huomattavan ähellyksen jälkeen on viisi korttelin korttia ja sitä kuudetta (Aleksanterinkatu 26), jota olisin tarvinnut, ei tule ulos millään keksimälläni tempulla.

Ei kommentteja: