torstai 11. lokakuuta 2012

Vuoden tilaisuus!

Viikonloppu lähestyy ja sen myötä tapahtuma Kuulutko sukuuni. Aina en itse ole matkannut sitä varten Vantaan perukoille, mutta nyt olisi sunnuntaina tarkoitus mennä kuuntelemaan esityksiä ja moikkaamaan tuttuja.

Eilen tapaamani sukututkija aikoo olla paikalla molempina päivinä eikä liene ainoa laatuaan. Itse jätän lauantain kuitenkin väliin, sillä kalenteriini kirjasin silloin jotain muuta. Lauantain ohjelmassa minua kiinnosti vain Mirkka Lappalaisen esitys, mutta eiköhän samat asiat selviä tuoreimmasta kirjastaankin. Lainassa kirjastosta ja eräpäivä lähenee...

Sunnuntaina on tarjolla kolme esitystä, joista ensimmäistä en missään tapauksessa halua jättää väliin. Jens Nilssonin Savolaiset jalkamiehet 30-vuotisessa sodassa eivät ole aiheena läheisiä, mutta kun puhujan tuntee... Täytyy saada paikka jostain keskeltä niin, että Flachsenius-kirjani tutkimusavustaja tietää minun paikalla olevan. Nuorisoa pitää tukea ja kannustaa, olen kuullut sanottavan.

Tiina Miettisen Suurvaltakauden sukupuut – kultausta, väärennöstä vai vakavaa sukututkimusta on toinen must. Sekä aiheen että puhujan takia.

Anto Leikola on laajemmin tunnettu ja otsikkonsa Kuka kuuluu sukuun? - mitä suku tarkoittaa tänä päivänä? mielenkiintoinen.

Jollei syysflunssa tai laiskiaispöpö iske niin näkemyksiäni esitysten sisällöstä täällä ensi viikolla. Jos tulet itse paikalle, minua saa nykiä hihasta ja sanoa hei. Tunnistamisen mahdollistamiseksi otos Facebookin profiilikuvista:


Ei kommentteja: