perjantai 18. toukokuuta 2012

T0: Ennakkovaroitus ja hotellin esittely

Ennakkovaroitus. Palasin myöhään torstai-iltana Tukholman reissulta, joka alkoi edellisenä perjantai-iltana. Matkan raportointi tulee täällä blogissa kestämään kauemmin kuin itse matka.

Hotellin esittely. Koska matkan kimmokkeena oli syntymäpäiväni, valitsin tavanomaisesta tyylistäni poikkeavan hotellin. Tukholman Grand Hotel vastaa rehellisesti nimeään, eikä maiharini kovin hyvin istunut pömpöösiin ympäristöön.
Mutta ihan kivahan se oli tämäntapaista (hieman eri kulmasta, tämä kuva Bibliothèque de Toulouse, Flickr) näkymää jokaisella aamiaisella katsella.
Hotelli on ihan rehellisesti itsekin "historiallinen", toiminut vuodesta 1874 ja majoittaa vuosittain Nobel-palkinnon saajat. Ulkopuolelta rakennus näyttää tältä:

Laivan ja hotellin väliin jäävä rakennustyömaa ei tästä kuvasta erotu yhtä hyvin kuin paikan päällä. Kyseisestä kaivannossa tehtiin vuodenvaihteessa arkeologisia löytöjä, joita olisin voinut Sjöhistoriska museetissa käydä ihailemassa. Mutta en sinne ehtinyt, joten täytyy tyytyä museon verkkosivujen videoihin yms. aineistoon.

Ei kommentteja: