perjantai 28. lokakuuta 2011

Kulkeeko karavaani kun laiva seisoo?

SukuForumilla on Suomen Sukututkimusseuran tilanteen suhteen siirrytty allegoriseen ilmaukseen, jota on käyty katsomassa jo lähes 200 kertaa:
Talvella katosi kapteeni vain hetki pestin alkamisen jälkeen. Konemestari kuoli keväällä. Kesän jälkeen ei ole näkynyt perämiestäkään. Pari korkeakirkollista nousee välillä kannelle laulamaan virsiä, mutta eivät oikein vakuuta.
Vuosikokoukseen toivottavasti menossa isompi kööri, kunhan saavat kotiinsa painotuotteen, jossa ajankohta paljastetaan. Tuoreessa Genoksessa kyseistä ilmoitusta ei ollut ja verkkosivut eivät kerro mitään. Jos olisin jäsen niin kyllä pännisi.

Ja jos olisin jäsen, en ajattelisi, että minun pitäisi olla jotenkin erityisen aktiivinen jäsen vaivautuakseni paikalle. Kun seuran toiminnasta ei kuule uutisia kuin ovenraosta, luulisi olevan entistä suurempaa innostusta saapua siihen ainoaan aikaan&paikkaan, jolloin on mahdollista pyytää vastauksia, ainakin esitettyihin asioihin.

Jos olisin jäsen harmittelisin myös sitä, että seuran sivuilta en edelleenkään löydä ajantasaista hallistuksen jäsenten luetteloa.

Nimimerkki Käppi teki erinomaisen aloitteen alkuvuodesta, sen tulokset varmaan hänelle suoraan ilmoitettu? Suomi-tietokannan mietinnät ja hallituksen päätökset jäsenten näkyvillä? Viimeisin julkinen elonmerkki asiasta taisi olla vt. puheenjohtajan viesti elokuun lopulla. Hiskistä on kannettu SukuForumilla huolta lokakuun puolella. Seuran puolelta ei tullut informatiivista eikä lupaavaa vastausta. Mikä huomioitiin Suomi24:nkin puolella.

Vali, vali, paljonkos onkaan tullut täällä SSS:n epävirallista tiedotusta hoidettua?:
Eli minä olen räksyttänyt ja karavaani kulkenut. Kulkujälkiä joku ehkä nähnytkin.

7 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Eipä ole Suku Forumilla keskustelua aiheesta pahemmin syntynyt. Viestin katselijoita toki tulee, mutta hyvin hyvin harva viitsi jotain kommentoida.

Eikä aina viitsi itse.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Jep, ei oo herättänyt keskustelua. Mulla oli tuosta alkuvirkkeestä versio, jossa huomautettiin siitäkin, mutta rakenteesta tuli liian vinkurainen.

Anu Lahtinen kirjoitti...

Hei, jos en nyt ihan väärin muista niin syyskokous taitaa olla lauantaina 19.11. klo 10 Tieteiden talossa. Sukutiedossa kuulemma luki.

Anu Lahtinen kirjoitti...

http://anulah.wordpress.com/2011/11/06/historian-ja-genealogian-puolesta/

Kuten sanottu, en yleensä viitsi kauheasti tökkiä tikulla silmään, mutta noi perhesyiden jaanaamiset alkoivat tympäistä ja tästä keskustelunavauksesta tuli sen verran monta kommenttia, että ajattelin että olkoon nyt sitten, tuleepa sanottua.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta keskustelemattomuudesta: Kun sama asia nousee esille puolen vuoden välein, ja joka kerta joku/jotkut seuran johtohenkilöistä käy sen torppaamassa, väkisinkin kovapäisimmätkin keskustelijat vähitellen ymmärtävät olla hiljaa ja/tai siirtyä muille areenoille.

Itse olen tehnyt periaatepäätöksen olla kommentoimatta seuran asioita omalla nimelläni. Opin heti ensimmäisestä kerrasta. Seuran jäsenyys tulee taas alkuvuodesta harkittavaksi - jäsenmaksurahoilla tehdään paljon hyvää työtä, mutta mutta...

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kuten on ollut havaittavissa, minä olen niin kovapäinen, etten vieläkään ole lakannut.

SSS:sta eroaminen tallessa olevan uusien sääntöjen version (syyskuu 2009) mukaan:
Jäsenen, joka haluaa erota Seurasta, tulee ilmoittaa siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen
puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi.
Jäsensuhde lakkaa sen kalenterivuoden lopussa, jonka aikana eroamisilmoitus on tehty. ... Jäsen katsotaan eronneeksi Seurasta, mikäli hän ei ole maksanut jäsenmaksuaan 11
kuukaudessa sen erääntymisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Muutosvastarinta on aika jäätävää. Vanhat gubet vallassa ja jälki on sen näköistä. Ei tajuta, että asioiden on muututtava jos halutaan toiminnan jatkuvan tulevaisuudessakin. En ymmärrä, miksi asioiden "sähköistämisen" hyviä seurauksia ei millään kyetä tunnustamaan.

Olen myös ihmetellyt seuran vapaaehtoistoimijoiden älähtämisiä joka kerta, vaikka kritiikki ei kohdistukaan heihin. Kritiikkiä ei ylipäänsä saisi esittää. Voi voi.