perjantai 12. marraskuuta 2010

Käväisin luennolla

HY AY Hhs125 Politiikka ja diplomatia, syksy 2010

On jäänyt kaksi luentoa väliin. Viime viikon torstaina piti käyttää kyseinen aika Turun kulttuurihissan tenttiin lukemiseen (mitä en kylläkään tehnyt) ja tämän viikon tiistaina piti ihan oikeasti istua kyseinen tentti (tuli tehtyä). Tästä lusmuilusta aiheutui merkittävä tiedon puute: minulla ei ollut kirjaesseiden aiheita, jotka oli jaettu luennoilla.

Olin yrittänyt paikata tilannetta lähettämällä spostin luennoitsijalle, mutta en saanut mitään vastausta. Mille löytyi osittainen selitys eilen kun haastattelin silminnäkijätodistajan: luennoitsija oli tuottanut aiheet päästään eikä niitä ollut hänellä ylöskirjoitettuna. Silminnäkijällä onneksi oli ja hän antoi kopsata paperinsa. Tilanne oli taas hallinnassa ja olisin ehtinyt lähteä salista ennen luennoitsijan tuloa.

Mutta jäin katsomaan meininkiä. Edessä istunut poitsu antoi eniten viihdykettä: söi kaksi jugurttia, nyppi kämmeniään ja kysyi kaksi (vai oliko se kolme) kysymystä. Luennoitsija taas jutteli Ison-Britannian ulkopolitiikan ilmansuunnista kylmän sodan aikana. Länsi ja kaakko tulivat käsiteltyä ennen taukoa. Koska lähdin silloin kotiin, minulle jää ikuiseksi mysteeriksi oliko ilmansuuntia enemmän.

Jollen sitten saa tartuntaa nuorilta ystäviltäni, jotka käyttivät tauon huolella kirjoitettujen luentomuistiinpanojen kopiointiin.

1 kommentti:

Oscari kirjoitti...

Pieni neuvo. Aikoinani kun opiskelin Turussa, vaan en asunut kuin lähes 200 kilometrin päässä. Tällöin ensimmäisellä luennolla katsastin huolellisesti muistiinpanoja tekevän tytön. Pyysin häneltä kopiot tulevista muistiinpanoista.

Annoin aviolta 2 x valokopio summan ja totesin, että lisää tulee ja kulut kansa kun vaan kopioi jä lähettää minulle monisteet. Ja homma pelasi joka kerta ;)