torstai 3. kesäkuuta 2010

Parempi kuin Google Maps

Museoviraston tiedottajalta tuli postilaatikkooni (postituslistan kautta) viesti "Paikkatietoikkunassa voi katsoa kartalta monia tietoja yhtä aikaa". Kurkkasin katsomaan osoitteeseen www.paikkatietoikkuna.fi ja yllätyin kerrassaan positiivisesti.

Vaivalla yksi kerrallaan Kokemäen kartalle sijoittamani muinaisjäännökset sai nyt paikalleen yhdellä klikkauksella. Rakennusten paikat ja muodot näkyviin hämmentävällä tarkkuudella (vanhempieni naapurin erillinen autotallikin erottui).

Ja hienoimpana ilmavalokuvat. Alla Kokemäen Orjapaasi, jonka päällä korkeuskäyrät ja muinaisjäännösalueen merkintä.

Tai siis olisi ollut ellen olisi käynyt katsomassa portaalin käyttöehtoja. "Sisällön tai sen osan saattaminen yleisön saataville Palvelusta poikkeavalla tavalla levittämällä, esittämällä tai näyttämällä julkisesti sekä varastointi tai kappaleiden valmistaminen sisällöstä tai sen osasta on kielletty. Käyttäjällä on lupa tulostaa yksityistä käyttöä varten yksittäisiä karttoja. Muu karttojen kopiointi on kielletty."

Mutta käyttäkää ihmeessä omaksi iloksenne ja/tai hyödyksenne!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka käyttöehdot rajoittavatkin Paikkatietoikkunan käyttöä, Palvelu tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden linkittää oma karttakuva - esimerkiksi mainittu Orjapaasi (joka löytyi helposti paikannimihaun avulla). Katso http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta?zoomLevel=8&coord=249306.669%206802531.947&mapLayers=75_1_2_3_76_4_5_6_7+40+!default!,24+40+!default!,15+100+!default!

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Eilinen tuotokseni oli jokseenkin tämä.