keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Lauantai Tukhomassa


(Kuvassa kaupungintalo. Onneksi en ollut nähtävyyksiä katselemassa)

Lensin aamukoneella Tukholmaan ja olin hyvissä ajoin 9:15 kaupunginarkistolla. Hyvissä ajoin siihen nähden, että arkisto avasi ovensa klo 10! Olipahan aikaa etsiä parin korttelin päästä pieni leipomo, jossa myytiin sairaan hyviä pullia.

Kaupunginarkisto oli siirtänyt mikrokortin lukukoneet varsinaiseen lukusaliin, joten aivoni vaativat pienen kalibroinnin ennen kuin pääsin työn touhuun. Ei suurempaa ruuhkaa. Eikä suurempaa edistymistä ennen kuin tajusin, etten ollut(kaan) hakenut Flachseniuksia 1800 jälkeen perukirjahakemistosta. Ihan pikku fiba. Jonka korjaamiseen lauantain puitteissa oli vain pari tuntia aikaa, joten onneksi on maanantai ja tiistai jäljellä.

Löysin hotellini vanhassa kaupungissa ennen kuin ehdin hakeakaan. Heti sen ulkopuolella oli Suurkirkko, jonka oli Flachsenius+Meissner-maailmassa sekoittanut Riddarholmenin kirkkoon. Jälkimmäisessä saarnasivat suomalaisen seurakunnan kirkkoherrat muk. luk. pari esi-isääni. Ja Suurkirkkoon haudattiin Hans Meissner, esi-isäni.

Hänen potentiaalisia kotikulmiaan etsin sumuisessa kaupungissa erinäisiä askelia. Täysi labyrintti. Mutta nyt toisenlainen kun tiedän Hans Meissnerin perheineen liikkuneen ”samoilla” kaduilla.

Ei kommentteja: