maanantai 1. tammikuuta 2024

Tietous-Oppian ensimmäinen loppuvuosi

Sanomalehdessä Suomi raportoitiin 19.6.1847 tohtoripromootiota otsikolla Oppioiksi koroittamisesta Helsingissä. Filosofian ylioppilas oli tekstissä Tietous-Oppilas, maisteri Tietous-Oppiainen ja tohtori Tietous-Oppia. Teksti tuli eteeni marraskuussa 2022 ja totesin FB:ssä "Mä teen väikkärin valmiiksi, jos mua sitten kutsutaan Tietous-Oppiaksi. (Gottlund forever!)" Jos ei muut, niin tehdään tämäkin itse.

Uusi Kuvalehti 9/1894
Ja mitä teen itsenäisesti tänä vuonna, kun vuosien tauon jälkeen on mahdollisuus asettaa tavoitteita?

Ensinnäkin julkaisen kirjani Töölön Taipaleesta. Se on jo niin pitkällä, että esteitä tähän ei pitäisi ilmaantua. Tämän jälkeen Helsinki-sisältö blogissa ehkä vähenee. Tai sitten ei.

Toiseksi, järkkään kesälle yhden ja mielummin kaksi reissua, joihin ei liity historian alan tapahtumaa, arkistokäyntiä eikä mitään yhteyttä käynnissä olevaan proggikseen.

Kolmanneksi, kirjoitan muutamia artikkeleita. Joistain aiheista, en välttämättä kv-yrityksiä väikkäristä. Mutta mahdollisesti niitäkin.

Neljänneksi, hengailen historian alan tapahtumissa yhtä frekisti kuin ennenkin ja päivitän blogia tavalla tai toisella.

Viidenneksi, edistän vuosikymmenen levännyttä kirjaprojektia Anna Elisabet Sarénin elämä ja esivanhemmat. Ehkä jopa valmiiksi asti.  

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös kaikkien vanhojen ruotsinkielisten sanomalehtien 1950-2018 pitänyt tulla vuoden vaihteessa 2024 kaikkien saataville digimuodossa? Tätä vuotta jo eletty 17 tuntia eikä vieläkään näy Digi Kansalliskirjaston -verkkopalvelussa. Vai tuleeko materiaali joskus myöhemmin tänä vuonna?