sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kalastettua

Daniel Nyblinin mv-valokuva on kärsinyt fyysisen vaurion, mutta ei onneksi kovin kriittisessä kohdassa Juho Rissasen maalausta Avannolla onkijat (1900).

Nollavaimo kertoi kulttuuriperinnön siirtymisestä:
Pienin kysyi illalla "äiti, mikä on reki ?"
!!!!!!!!!!
Hämmästyin ihan 'vähän' vain. "Joulupukin kulkuväline" selvitti asian. Huh. 
 Urajärven kulttuuripuistossa Jouni Kuurne kirjoitti von Heidemanien oleskelusta Pariisissa syksyllä 1904. (En suuremmin yllättyisi, jos nämä tekstit julkaistaan jossain vaiheessa kirjana.)

Kenkä kävi Lappeenrannan Wolkoffin talomuseossa. Porista vuonna 1951 kertoo blogi Korsmanin talossa, joka on pyörähtänyt huomaamattani käyntiin viime kesänä.

Kirsi-Maria Hytönen muistutti Eloresta ja uusin numero oli jäänytkin minulta huomaamatta. Olin myös unohtanut oululaisten Havinan, jonka numerossa 1/2013 on suomalaisen keittiön muutosta, oulun VPK:ta ja muutakin.

Johanna totesi, ettei Turussa saa tällä hetkellä äkäsiinsä vuoden 1992 Ilta-Sanomia.

Pekka Henttonen tarttui viikko sitten linkittämääni blogikirjoitukseen: Arkistossa ei ole tästä mitään.

Kirsi Hietanen luki J. Pekka Mäkelän Muurahaispuun, jota itse vain selailin. Jaana luki Matti Klingen muistelman/omaelämäkerran Kadonnutta aikaa löytämässä. Verneri Pulkkinen oli lukenut David Graeberin tiiliskiven Debt: the first 5,000 years ja kirjoittanut  Irtolaisen numeroon 4/12 jutun, jossa toteaa (viitaten kirjaan eikä omaan juttuunsa) "Omasta mielestäni tämä on pakollista luettavaa jokaiselle historian tai taloustieteen opiskelijalle."

Ei kommentteja: