tiistai 14. helmikuuta 2012

Historiakeskustelua Twitteristä kopioituna

Kirjailija Mike Pohjola kirjoittaa Turun vuoden 1827 paloon liittyvää kirjaa (jolla on Facebook-ryhmäkin) ja on twiittaillut historiallisesti tämän vuoden puolella m.m.
  • I'm writing a chapter set in St Petersburg in 1827, and drew a historical map to help me. Now I just dropped noodles on the Winter Palace. (4.1.)
  • Kas vain, kun vuoden nykyisessä Raamatun-käännöksessä soitetaan harppua, niin vuoden 1776 suomennoksessa soitettiin kannelta. (30.1.)
  • Kuinka hyvin Ruotsin valistusajan sisäpolitiikan muistelu sopii hevimusikaaliin pohjautuvaan romaaniin? Toivottavasti hyvin!(1.2.)
  • To write about European politics in the 1820s I've had to draw a family tree of monarchs and their relations to one another... (7.2.) Princess Sophia Wilhelmina's mother is the sister of the sister-in-law of Emperor Nicholas I. (7.2.) Princess Sophia Wilhelmina's grandmother was the sister-in-law of Emperor Nicholas I's father. (7.2.) Princess Sophia Wilhelmina's father almost became Emperor Nicholas I's brother-in-law. (7.2.)
  • "Ei se ollut niin takapajuista aikaa kuin ehkä kuvittelet. Olimme jo kesyttäneet salaman ja lähettäneet ihmisen Australiaan."(7.2.)
  • Googling Victorian calling card etiquette... Which corner do you bend to say "I'm here to kill you"? (8.2.)
  • Tietääkö joku, oliko Fredrika Runeberg musikaalinen? Soittiko hän mitään instrumenttia tai lauloiko? Huono kuulo hänellä oli.(8.2.)
  • Henrik-nimesistä on Savossa ja Karjalassa käytetty kutsumanimeä Hintti, paljastaa Kustaa Vilkunan kirja Etunimet vuodelta 1909. (9.2.)
Eilen hän kysyi
  • Keksittekö ketään kuuluisaa suomalaista naista ennen vuotta 1800? Kertokaa mullekin!
Ärsyynnyin "hieman" muotoilusta ja laitoin älynystyrät liikkeelle.
Ilmeisesti vastaukseni eivät herra kirjailijalle kelvanneet, sillä hän ei niitä tähän mennessä ole noteerannut. Mitäs muut saivat aikaiseksi?
Hmmm... Kiva tietää, että Hannele Klemettilä on Twitterissä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vastasin jo Twitterissä, mutta kopioidaan olennainen tännekin:

@K_KM_K Moi! Kyllä vastaukset kelpasivat! Kiitos paljon! Olin vaan kotona lapsen kanssa, niin en ehtinyt käydä niitä läpi vielä :)

Päädyin Ebba Stenbockiin ja Pyhään Birgittaan. (Vaikka Birgitta ei Suomessa käynytkään.) Kiitos! @K_KM_K @PaiviBrink @MariHuup #1827inferno

- Mike

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kiitos, unohdin itse kopioida tänne näkyviin.