sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Saapunutta

Postinkuljettaja vuodelta 1644 on kirjasta The Pictorial Press. Its Origin and Progress.

Papinkalliolta raportoitiin yleisökaivauksista: "Yleisökaivauksen nuorimpiin kuulunut viisivuotias Onni oli kovasti kiinnostunut kivikaudesta, ja jokainen kivi tuntui hänestä kovasti jännittävältä."

Tutustuin viikko sitten Helsingin kaupungintalon Virka-Gallerian näyttelyyn Kaupunkilaiselämää – Näkymiä 1930-luvun Helsinkiin. K-blogin Jenni kertoi kuvista tehdystä kirjasta ja vinkkasi, että kuvia voi katsella verkossakin. Itse suosittelen paikan päälle lähteviä katsomaan elokuvat ja takanurkan erillisnäyttelyn kaupungin koirista.

Espan lyyli oli kuunnellut äänikirjaa Ääniä Stadista. Helmikuussa hän oli ollut Museoliiton digitointikurssituksessa ja maaliskuussa kertonut työstä urheiluaiheisen materiaalin parissa.

Kravun kasvuppirin kirjoittaja mietti kasvatuksen historian päiville lähtöä ja kertoi päivien annista:
Kohtaamisten ja uusien tuttavuuksien lisäksi Kasvatuksen historian ja filosofien päivien anti oli se, että kiinnostuin historiasta. Kiinnostus syntyi tarpeesta, sillä 1800-luvulle sijoittuvassa roolipelissä jouduin seurailemaan sivusta tietämättömyyteni vuoksi; en pystynyt argumentoimaan fennomaanina uskottavasti, koska minulla ei ollut mitään pohjatietoa, jonka varaan olisin voinut rooliani rakentaa.
Kirsimaria on saanut tehtäväkseen kirjoittaa Jyväskylän Rajakadun historiaa.

Mari Keski-Korsun dokumentti Vihreämpää ruohoa / Greener Grass on testauksen perusteella katsottavissa kokonaisuudessaan verkossa. Se "kertoo laivamatkasta Atlantin yli seuraten historiallisia suomalaissiirtolaisten reittejä Yhdysvaltoihin ja Amerikan-suomalaisten tarinan monessa sukupolvessa. Voimmeko oppia historiasta vastataksemme nykypäivän maahanmuuton haasteisiin."

Suomen Akatemian sivuilta löytyi juttu Monikulttuurisuutta avataan sosiologian ja historian avulla.

Ruotsalaisia historiakirjaesittelyjä på svenska löytyy blogista Historiska böcker.

Eva Ahl-Waris raportoi på svenska kahdesta Helsingin yliopiston väitöstilaisuudesta: Teemu Mökkönens avhandling om stenåldershus & Johanna Vuolastos avhandling om pietistiska emblem i religiös litteratur

Dick Harrison selventää på svenska ettei keskiaikaisiin määräarvioihin ole luottamista.

Juhani Paunu mietti historiallisen romaanin genreä, varustettuna hieman hätkähdyttävällä kuvituksella.

Vrouw Marian tutkimusblogi on aloittanut päivitykset kesän tutkimuskauden lähestyessä.

Reijo Valta kertoi kuulumisia perinnemaiseman hoitamisesta.

Johanna Pietikäinen oli tehnyt Helsingin kaupunginmuseon käyttöön 1700-luvun henkiset lastenasut:
Kaavoituksen aikana hämmästelin kerta toisensa jälkeen, miten nerokkaan yksinkertaisia rakenteita 1700-luvun ihmiset olivatkaan osanneet käyttää vaatteiden valmistamisessa.

Ei kommentteja: