tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kauanko pitäisi odottaa?

Jos venyttäisi jokaisen tutkimuksen valmiiksi tekemistä siihen, että kaikki oleellinen olisi digitoitu tai ainakin löytynyt ja kaikki taustatutkimukset valmiina, niin ei kai siitä sitten koskaan mitään tulisi. Mutta silti pännii, kun löysin Arkistolaitoksen digitaaliarkistosta vankilapiirroksia, joista olisi tullut loistavaa kuvitusta Tavarantasaajiin. Yllä oleva on Oikeusministeriö > Oikeusministeriön vankeinhoito-osaston kartat ja piirustukset I (kokoelma) > Rakennuspiirustukset > 1. Karta öfver straffängelsets i Åbo område; 2. Tukthuset i Åbo. Ritning till tillbyggnad af bostadsbyggnaden N:o 1 för knekter. (Oik.min., VAHO Ia. 102:/- -)

Tavarantasaajia kirjoittaessani puolestaan kaipasin Kakolan elämästä tietoa, joka tuntui olevan kiven alla (tai siis ehkä paremminkin sisällä?). Vähän aikaa sitten putosi postilaatikkooni viesti, jossa kysyttiin lupaa lainata Tavarantasaajien tekstiä, sillä "Turun Seudun Sukututkijat on tekemässä yhdessä Turun Yliopiston kanssa kirjaa Kakolan historiasta."

No, jos lainaavat niin saapa tekstini muutaman lisää. Kyseistä tutkimusta odottaessa, Kakolan elämästä siis lyhyt kooste kirjassa Tavarantasaajat Österholm ja Sutki sivuilla 27-30.

Ei kommentteja: