torstai 6. tammikuuta 2011

Hesarin sivuilta viime vuonna

Olipa hyvä, että kävin kuuntelemassa Meinanderin esityksen ja tulin oikeaan uskoon ajoissa. Teki helpommaksi omaksua olleellinen Ylioppilaslehden jutusta Natsi-Suomi, jota Jaakko Lyytisen kolumni Hitlerin vieraana 12.12.2010 kommentoi Hesarissa. Lyytisen tekstiä moukaroi sitten Hesarin yleisöosastokirjoituksessa Lipponen, joka kannatti jonkinlaista erillissotatulkintaa. Selvästi harhaoppinen, uususkovaisen silmin.

Vielä enemmän yleisöosastokirjoituksia generoi Hesarissa 5.12.2010 dokumentoitu Mikko Majanderin ja Mikael Jungnerin keskustelu työväenliikkeen roolista vuoden 1918 sodan synnyttäjänä. Minun kommenttini: jos jokaikinen suomalainen olisi jäänyt kotiin istumaan, sotaa ei olisi käyty. Tätä faktaa ei voi kiistää. Vai voiko?

Hesarin kulttuurisivu esittel kokonaisen sivun artikkelilla 6.12.2010 Johan Bäckmania, jolta on tulossa talvisodan historiasta kirja. Esa Mäkisen juttu päättyy:
"Historioitsija Ohto Manninen on osoittanut venäläisten ampuneen Mainilan laukaukset perustuen venäläisiin alkuperäislähteisiin. Bäckman ei niihin kuitenkaan usko

"Mun mielestä sellaisia lähteitä ei voi olla olemassa", Bäckman sanoo.

Olet siis nähnyt lähteet, ja sen ettei niitä ole olemassa?

"Minun mielestäni, jos Manninen väittää viittaavansa joihinkin lähteisiin, hän vääristelee niitä."
Toim. huom.: olemattomia lähteitä ei voi nähdä.

Ei kommentteja: