keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Alkuperäisen materiaalin kuvien iloja

Amerikkalaisessa blogissa mainostettiin uusia materiaaleja FamilySearchin indekseissä ja ajattelin mahdollisesti löytäväni lisää tietoa amerikkalaisten Hohenthalien kokoelmaani. Joten laitoin hakutermiksi Hohenthal... ja eteen tuli useita kasteita Suomesta. Hyvin todennäköisesti vanhaa IGI-materiaalia, mutta sitä oli hauskempaa käyttää tässä käyttöliittymässä.

Eli aloitin surffauksen suomalaisissa kasteissa yms. akuutin sukunimen eli Sareniuksen kanssa. Esiin pulahti Turun suomalaisesta seurakunnasta Casper Sareniuksen Conrad-pojan kaste. Tiesin pojan olemassaolosta ja tiesin eräästä artikkeliviittauksesta, että joku lapsista oli kastettu suomalaisessa seurakunnassa. Mutta tätä kastetta minulla ei ollut tiedossa. Nyt saadulla päivämäärällä oli yksinkertaista saada SSHY:n sivuilta kuva varsinaisesta merkinnästä:

Ja eikös kummilistassa ollut toisesta sukuhaarasta tuttuja nimiä, mistä tuli (typerän) mukava olo. Jacob Flachsenius, vaimo, vävy ja tytär sekä Christina, jonka sijoittumista sukupuuhun en ulkoa muista. Ottaen huomioon, että Casper oli tähän aikaan kyseisen seurakunnan kappalainen, suhteet akatemian professoreihin eivät ole mikään ihme. Mutta silti jotenkin hauskaa ajatella, että tunsivat toisensa.

Tarkemmin katsottuna kastemerkinnässä on myös Sareniuksien kotikatu kirjattuna. Alkuperäiset materiaalit kannattaa tarkistaa...

Ei kommentteja: