keskiviikko 6. syyskuuta 2023

"Kaikki sanomalehdet digitoitu", täydennysosa

Purin elokuun alussa tekstiksi fiiliksiäni Kungliga Biblioteketin päättyneestä projektista, joka oli jättänyt minulle tärkeitä sanomalehtiä digitoimatta. Aihe palasi mieleen projektin Informationsflöden över Östersjön: Svenskspråkig press som kulturförmedlare 1771–1918 loppuseminaarissa (tallenne katsottavissa), jonka tauolla oli mahdollisuus kiskoa ruotsalaisia tutkijoita hihasta. 

Vastauksensa osoittautuivat oikeiksi, mutta sanottiin varauksella, joten lähetin vihdoin tiedustelun KB:hen. Rutinoidun omaisesti projektista vastuussa oleva kertoi, että sanomalehtien poiminta oli tehty KB:n sisäisestä tietokannasta. Sen sisältöä ei siis pääse ihmettelemään, mutta katsoin uudestaan julkista Libristä, jossa kolmesta kaipaamastani lehdestä yksi oli kirja (!), yksi aikakauslehti ja yksi sanomalehti. Viimeksi mainittu paljastaa, että sisäinen tietokanta ei ole linjassa Libriksen kanssa. 

No, kun kysyin Ohjaajalta kesällä 2020 tukea väitöskirjan rajausten tekoon, hän totesi luottavansa siihen, että osaan päätökseni perustella. Eli päätösten hyvyys on toissijaista, tärkeintä on niiden säännönmukaisuus ja sujuva esitys.

Ei kommentteja: