maanantai 8. helmikuuta 2021

Edelleen yhteisönormien vastaista

Facebook päätti illalla 22.1.2021, että blogini kaikki 6300+ kirjoitusta ovat yhteisönormiensa vastaisia. Uutisten mukaan tiukentunut linja on iskenyt muuhunkin sisältöön: Ylen uutisessa oli esimerkki naisten keskusteluryhmästä, joka tulkittiin miesvihaksi. Eli joko otsikoissani vilahti algorithin mielestä kielletty sana tai joku/jotkut ovat klikkailleet ilmoituksia ja lopputulos on yksi ja sama: tekstejäni ei saa linkitettyä Facebookiin. Ei edes Wayback Machinen kautta, testattu on. Eli positiivisen kautta: todennäköisyys törmätä oikeasti ikävään kamaan FB:ssä pitäisi nykyään olla minimaalinen.

Alex Snellman testasi tilannetta tänään ja teki näyttökaappaukset demotakseen, miten luokitukseen voi yrittää vaikuttaa. Lainaan kommenttiaan blogin FB-sivulta, joka jostain kumman syystä edelleen on olemassa.

Kaisa (ja muut), yritin jakaa bloggauksesi, mutta se ei vieläkään toimi. Yritin ilmoittaa heille, että esto on aiheeton. Jos joku muukin haluaa tehdä samoin, niin se tapahtuu helposti kolmessa vaiheessa:
1) Mene https://developers.facebook.com/tools/debug/ sivulle, joka on Facebookin työkalu, josta näkee, mitä Facebook lähtee tietysti linkistä jakamaan.
2) Kun työkalu kertoo, ettei sivua voi jakaa (kuva 1), niin kerro, että se on virhe klikkaamalla "let us know".

 

3) Pääset kirjoittamaan, miksi kyseessä on virhe (kuva 2). Klikkaa lopuksi "Lähetä".
Luokittelun kiistämisen voi myös tehdä linkin jakoa yrittäessä, jolloin ei tarvitse kirjoittaa perusteluja. Olen molemmat tietenkin tehnyt itse, mutta en usko, että toisto yhdeltä tililtä ainakaan vaikuttaa mitään. Jos mikään vaikuttaa.

Ei kommentteja: