maanantai 8. lokakuuta 2018

Kokeilin asiallista palautteenantoa

Aloitin aamuisen tekstini vinoilemalla Museoviraston puuttellisilla luettelointitiedoilla, mutta kun teksti meni tänä aamuna ulos tuli mieleen - vaihteen vuoksi - kokeilla asiallistakin palautteenantoa.


Finnassa on, kuten kuvasta näkyy, kommentointimahdollisuus, mutta tuntui suoraviivaisemmalta painaa "Ota yhteyttä" painiketta. Siitä aukesi yksinkertainen lomake, johon syötin spostiosoitteeni ja asiani.

Suureksi yllätyksekseni sain vastauksen jo iltapäivällä.
Valitettavasti Museoviraston digitointihankkeen tutkija on vuonna 2009 luetteloinut ko. kuvan puutteellisilla henkilötiedoilla. Nanguroshin henkilötiedot itse asiassa lukevat ko. käyntikorttikuvan kääntöpuolella (ks. alla), joten en itse asiassa ymmärrä sitä, miksi ko. tutkija ei ole kirjannut ko. tietoja kuvan aiheen toimija-tietoihin. Kyseessä on pakko olla jokin inhimillinen virhe luetteloinnin yhteydessä.
Väitteen varmentamiseksi viestiin oli tosiaan liitetty kuva valokuvan taustapuolesta. Vaikka korjauspyyntöni oli siis aiheellinen, muutosta ei pikaisesti luvattu.
Museoviraston kokoelmahallintajärjestelmä on vaihtumassa, joten valitettavasti emme voi tällä hetkellä päivittää kuvien kuvailutietoja. Teemme muutokset (korjaukset ja täydennykset) heti kun uusi järjestelmä on toiminnassa (viimeistään alkuvuodesta 2019).
Mutta tästäkin tuloksesta rohkaistuneena taidan seuraavaksi viestiä Aalto-yliopiston arkistoon, että tässä ja tässä kuvassa lukee ihan selvästi "Heikkilä, Vekaraniemi, Rautalampi", joten tiedon voisi lisätä kuvailukenttäänkin. Kyseiset kuvat ovat osa viime viikolla avattua lähes 500 piirroksen settiä, josta kaikki kaverini kuulivat minua ennen. Mutta, jos sinä lukijani et vielä tiedä, niin joukossa on hienoja piirroksia keskiaikaisista kirkoista ja muutamista muista rakennuksista ja jopa muutamasta hautakivestä.

Lisäksi jo kuukausia sitten Aalto-yliopiston arkisto avasi Finnassa vastaavia, joista vanhimpia saa vapaasti käyttää. Meni tuolloin täysin ohi ja jos vain muistan palaan aineistoon Helsingin näkökulmasta.

Ei kommentteja: