sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Tiedustelu Norjasta

Englanninkielinen sukututkimusblogini on jokseenkin kuollut, mutta näköjään sen Google vielä löytää. Perjantain ja lauantain välisenä yönä oli sinne jättänyt kommentin Kristine ja hätänsä oli niin suuri, että hän laittoi saman tekstin vielä Google+:aan:
A man in my tribe, MARTIN FREDRIK OLSEN, was born FEBRUARY 4, 1848 in BOTNE, VESTFOLD (county) here in NORWAY. In the book from the place where he came from, I read that he was a seaman, came to Kotka and married a Finnish lady. That is all the information that I have.
Kysyähän saa, niin kuin olen moneen kertaa täällä todennut. Mutta kun oli muutakin mielessä eikä mitään kontaktia Kotkaan, niin aloin ensin rustaamaan yleisvastausta tyyliin: kysy SukuForumilla ja ammattisukututkijoita on listattuna tässä.


Jostain syystä muistissani oli pysynyt Kotkan norjalaisyhteisöön liittyvä gradu, joten ajattelin olla sen verran ystävällinen että tarkastaisin sen (Bertling, Merja: Elämää vieraalla maalla : Norjalainen yhteisö Kotkassa 1800-luvun lopulla). Olsen kuullosti yleiseltä nimeltä ja tekstihaku tuotti monta osumaa. Ja kas, lopun taulukosta (kymmenen pistettä ja papukaijamerkki tekijälle) löytyi samat etunimet ja syntymävuosi eli oletettavasti sama ihminen.

Alkuperäinen kysyjä ei ole toistaiseksi kommentoinut vastaustani, mutta todennäköisesti jatkokysymyksensä koskisi Martinin tyttären Andrea Olivia Olsen (s. 1882) mahdollisten jälkeläisten löytämistä. Mikä onkin hieman hankalampaa.

Kuvan Kotkasta 1900-luvun alussa otti Alex Federley ja sen tarjosi Åbo Akademi bibliotek Flickr-kokoelmassaan.

Ei kommentteja: