tiistai 21. heinäkuuta 2015

Evakot ja pakolaiset

Vapriikin Postimuseon näyttely palasi mieleen eilen Twitterissä vaihdetuista viesteistä.

Vähemmän yllättävästi alkuperäisestä twiitistä syntyi toisenkin sävyistä kommentointia. Historiatietoutta sivuten tämä.

2 kommenttia:

Niko L. kirjoitti...

Petri Korhoselta vain meni pointti kovasti ohi. Ei turvapaikanhakijoita siitä kritisoida, että tulevat mahdollisesti varattomina. Ei hän itsekään pystynyt kertomaan ketään, joka olisi sellaista esittänyt, kun sitä häneltä Twitterissä kysyin. Kritiikkihän kohdistuu lähinnä siihen, että tulemisensa jälkeenkin turvapaikanhakijoina tulleiden työllisyys pysyy kovin heikkona, tukiriippuvaisuus suurena ja rikollisuuskin on ikävän yleistä. Nuo kaikki ovat aivan eri asioita kuin se, että tulee "tyhjätaskuna".

Suurimmasta turvapaikanhakijoina ja heidän perheenyhdistämistensä kautta tulleesta ryhmästä on tuoreehkoa tutkimustietoakin työllistymisen osalta: http://aiheet.domnik.net/ai-2014/08/somalit-tyollisyys. Luvut ovat aika samankaltaisia myös muilla Lähi-idästä ja Afrikan muslimimaista turvapaikanhakijoina tulevilla kansallisuuksilla. Tuo on aika kallista auttamista, kun se käytännössä tarkoittaa, että tänne turvaan tuleville tarjotaan verovaroista eläminen koko loppuiäksi.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Tässä yhteydessä eli blogissani pointti on se kuinka samanlaisina tai erilaisina evakot ja nykyajan pakolaiset mielletään.