tiistai 5. elokuuta 2014

Kaksi pysäystä Jokioisissa (1/2)

Kesällä mainostettiin SoMessa kovasti Museot.fi-sivuston karttaa. Se näytti ylenpalttisen tiheältä, kunnes tarkensi tiettyyn alueeseen. Yritin löytää itselleni uusia pysäyskohteita kakkostieltä Kokemäen ja Helsingin väliltä ja saalis oli perin pieni: Jokioisten pappilamuseo, joka on auki kesällä viikonloppuisin.

Sitä kohti lähdimme suunnistamaan sunnuntaisella reissulla. Avuksi oli VT2:n varressa ollut hannunvaakuva-merkki Elonkierrosta. Edellisen Jokioisten käynnin perusteella arvelin, että se oli Jokioisten kartanolla, joten lähdimme seuraamaan merkkiä ja pysähdyimmekin kartanolle. Elonkiertoa en löytänyt, mutta katselimme kartanon mielenkiintoisia rakennuksia ja puiston kasveja.


Rakennuksista olisi saanut lisätietoa äänioppaasta, jollainen oli mahdollisesti laatikossa, johon en kurkistanut. Enkä alkanut sekoilemaan seinällä mainostettujen QR-koodien kanssa. Mutta kotiin päästyä kuuntelin verkossa saatavilla olevat tiedostot ja totesin erinomaisiksi. Niitä kuuntelemalla olisi vierailusta saanut huomattavasti enemmän irti.

Jään miettimään onko "Elonkierto" todellakin hannunvaakunoiden alle kutsuvampi nimi kuin "kartanopuisto"?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Elonkierto on kartanon takana pellolla. Autolla kulkiessa, vähän matkaa kirkon suuntaan ja sitten vasemmalle. Jalkapatikassa pääsee oikopolkua kartanon takaa (ainakin ennen pääsi)