perjantai 23. toukokuuta 2014

Lisää historiallisia bittejä ulkomailta

Aamun radiokatsauksen yhteyteen olisi sopinut hyvin ruotsalaisten jatko-opiskelijoiden verkkoradio-ohjelma Lite passé, mutta huomasin sen liian myöhään, enkä ole vielä ehtinyt kuunnella.


Keskeytettyäni avoimen yliopiston kurssin suorituksen oli aika siivota myös Courseran kurssilistaani. Peruinkin pari ilmoittautumista, mutta samalla tuli etsittyä uutta. Ja muistettua toisella sivustolla tällä viikolla alkanut kurssi Archaeology of Portus. Joka vaikutti muuten hyvältä lukuunottamatta arkeologisen datan säilytyspaikkojen listausta, jossa Suomen kohdalla oli Arkistolaitoksen digitaaliarkisto.

Kyllähän arkeologit sieltä varmaan voivat löytää kaivauksen alueen vanhoja karttoja, mutta laitoin kommenttiin linkin Museoviraston portaaliin.

Listaus tulevaisuudessa keskeyt... mahdollisesti suoritettavista kursseista
Viikon museokuvien avauksen teki New Yorkin Metropolitan Museum of Art: 400 000 kuvaa ei-kaupalliseen käyttöön. Osassa on resoluutiota ilmeisesti enemmn kuin tarpeeksi, mutta samaa ei voi sanoa esimerkiksi lataamastani otoksesta ruotsalaisesta seinävaatteesta. Yläreunan tekstin perusteella esittää häitä.

Ei kommentteja: