maanantai 5. elokuuta 2013

Kurssien muutoksia ja kalenterin täyttöä

Säännönmukaisuuksia seuraavat noteerasivat, ettei eilen ollut verkkokurssikatsausta. Sillä arkeologia loppui ja viimeiset viikot väliinjäänyt kamerakurssi myös. Olin ajatellut tehdä sen lopusta yhteenvedon, mutta kun en kerran kestä enkä ymmärrä luennoitsijaa, niin miksi rääkätä itseään? Viime tingassa hiffasin myös toisen asian, joka kurssissa mätti pahasti. Se, ettei tekijänoikeussyistä voitu näyttää kuvamateriaalia, jota oli tarkoitus tarkastella. Meni vähän hankalaksi. (Kirjoittamattomien blogitekstien myötä jäi monta varastoon etsittyä valokuvauskuvaa käyttämättä. Ylläoleva The Library of Congress via Flickr.)

Verkkokurssit eivät tähän loppuneet. Seuraavana on alkamassa mini-intro sosiaalipsykologiaan. Siitä jaettiin ekat luennot etuajassa ja tarjolla on taas amerikkalaista osaamista pedagogiassa. En tiedä tuleeko täällä raportoitua, mutta veikkaan, että käyn läpi kaiken materiaalin siitä ilosta, että on se on tehty ymmärrettäväksi.

Reaalimaailmassa alkaa tänään Jason Laveryn Suomen historia, jota en tänä vuonna muistanut ajoissa mainostaa. Mutta paikan päälle voi mennä yhdeksikin luentokerraksi ja suosittelen (taas) lämpimästi. (Amerikkalaista pedagogiaa, nääs.) Maksimissaan muutamaan kertaan jää itsellänikin, sillä samaan aikaan pyörii avoimen yliopiston Kansanomainen uskonnollisuus.

Syksyksi olen täyttänyt kalenterini työväenopiston ilmaisluennoilla. Menen minne menen, mutta ainakaan ei ole tyhjä kalenteri. Ja joka keskiviikon kohdalla lukee 'arkisto', sillä Kansallisarkisto ei päivätyössäkäyviä muina päivinä palvele.

Ja 24.8. päivä olen itse opettamassa Koulu-karnevaalissa sitä miten tehdään helsinkiläisen talon historiikki. Jännittää: saanko yhtään oppilasta?

Ei kommentteja: