perjantai 3. toukokuuta 2013

Täydennystä alkuviikkoon

1) Maanantain sotakuva-aihe oli (tietenkin) esillä monessa muussakin blogissa. Sekä Reijo Valta että Anneli lähestyivät kokoelmaa paikallishistoriallisesti, toinen Oulun ja toinen Satakunnan näkövinkkelistä. Anneli totesi hausta
Haku tuntuisi jäkevältä, varsinkin sanan katkaisu *-merkillä ja Boolen operaattoreiden AND, OR ja NOT käyttö. Tosin rajaus tuntuu toisinaan olevan hankalaa.
Otto Aurakin kehuu hakua
Hakukone tuntuu olevan tehokas ja järkevä. Kone etsii osumat kaikisat kuvan tiedoista, ei vain kuvatekstistä. Itse esimerkiksi kokeilin kuvan numerolla hakua. Kävin taannoin tutkimassa fyysisiä kuvia, joten saatoin ottaa muistiinpanoni käyttöön.
Ilmassa tuntuvan kesän kunniaksi kuvituksena SA-kuva 20079: "Pojat ongella Kaivopuistossa. Helsinki 1941.06.20"

2) Tiistain oikeustarinassa vilahti Tukholman Kokhus-kuja ja viime tingassa keksin kysyä paikan päältä missä moinen on kulkenut. Vastaus tuli niin myöhään ettei ehtinyt julkaisuun, mutta esimerkkinä kysymisen mielekkyydestä:

3) Keskiviikon vuoden 1909 vappumarssikuvaukseen olisi sopinut taustoitukseksi Vapriikin blogipostauksesta tieto, että 
Kaupunkien työläiset olivat tehneet keväisiä kävelyretkiä, mielenosoituksen luonnetta ei niissä ollut. Juomalakkomarssit olivat alkaneet jo aikaisemmin, mutta vappuna työväki marssi työväenjuhlan merkeissä ensimmäistä kertaa 1907.

Ei kommentteja: