sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Metsästettyä

Metsästyskuva Nordiska museetin Wikimedia Commonsiin lataamista kuvista.
Fritz von Dardelin taiteilema vuonna 1847.


Sveaborg-Viapori -tutkimusprojekti on aloittanut kivan ja informatiivisen blogin.

Kuopion luonnontieteellisen museon blogissa Mari Wikholm kertoi museologiaopiskelijaelämästä.
Turun ylioppilaslehdessä muisteltiin lehden perustamista ja luettiin 1930-luvun lehtiä.

Reija Satokangas selitti miksi historiantutkija lähtee pitämään yleisöluentoja.

Otto Aura referoi Ginzburgin Johtolankoja.

Timo Hännikäinen kirjoitti otsikolla menneisyys on vieras maa.

Henna jakoi pienen sirpaleen junien myöhästelyn historiaa.

Dick Harrison kirjoittaa (naturligtvis på svenska) niin paljon, ettei ehdi kaikkea perusteellisesti miettiä kommentoimisesta puhumattakaan. Tuoreimpia mielenkiintoisia juttuja keskiajan orjien määrästä ja ruotsin ja saksan kielen suhteesta.

Mace mietti ydinjätteen sijoittamista ja merkitsemistä lopettaen jälkikirjoitukseen
PS. Kirjoitin tämän Aboa Vetus/Ars Nova -museon kahvilassa, ennen kuin kiersin Turun keskiaikaista historiaa käsittelevän näyttelyn. Keskiajasta on 800-400 vuotta. Näyttelyä kiertäessäni en voinut olla ajattelematta miten lyhyt aika se onkaan. Silti käsityksemme tuon ajan Turusta perustuvat hatariin kirkonkirjojen merkintöihin, pariin karttaan, sekä kaivauksissa löytyneisiin esineisiin tai pikemminkin niiden palasiin sekä näiden tietojen yhdistelyyn muuhun historiantutkimukseen.
Pedro, joka putosi puusta, on kirjoitellut sukujuttuja. 19.1.2011: "Ensi kesänä käyn isoisää ja hänen isää etsimässä pohojammaan kirkonkirioosta, teen aikamatkan sukuni "torella synkkihin ja vaiettuuhin salaasuuksihin". Näim mua on jo pelooteltu klopista saakka, kum moon isältäni kyselly, notta kukas tua miäs on tuos isoos valokuvas. Ja haluan saada selville, kuka pelle on keksinyt sukumme nimen. Taisi olla samanlainen tosikko, kuin minäkin." 20.1.2011: "Mä löysin tänään kirkonkirioosta (rippikiriat) viittauksen mun sukujuurihin ja ristus vieköhön, puukkoopitäjä näyttääs olevan tämän erustamani rosvolauman syntysija. Huonomminkin olis voinu käyrä. Meillä töissä on yksi julupppi, jokon syntyny Poris. Melekoosen säälittävä tapaus." Sitten Pohojammaa rilogia, osa 2 & Pohojammaa rilokia, osa 3.

Ei kommentteja: