sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Ancestry Magazine Jan-Feb 1994

Amerikkalainen sukututkimuslehti Ancestry Magazine lakkasi ilmestymästä äskettäin. He julkaisivat juttujaan verkkosivuillaan, joten niitä on on tullut jo luettua. Mutta kun Google Books tarjoaa mahdollisuuden lukea kaikki kyseiset lehdet läpi, niin ajattelin tarkastella järjestelmällisesti onko niissä jotain opittavaa suomalaiselle sukunsa vaiheiden selvittäjälle.

Ensimmäinen numero Jan-Feb 1994 on ilmestynyt vuoden 1994 alussa. Irlantilaisesta köyhäinhoidosta voi joku olla kiinnostunut, mutta yleisemmin hyödynnettävä on Linda Herrick Swisherin artikkeli Home sources from A to Z. Muistuttamaan, että omista ja lähisukulaisten laatikoista ja kaapeista voi löytyä hyödyllistä/hauskaa suvun historiaa. Vaikkapa valmis sukututkimus. (Niinkuin minulle kävi kun olin hikisesti ensin perustutkimuksen itse tehnyt.)

Doris F. Rodriquez kirjoittaa sukututkimus löytöjen levittämisestä perheelle kiertokirjeellä. Tätä vastannee sukuseurojen lehdet ja verkkosivut. Itse en ole tiedottamisessa kunnostautunut, kun en ole havainnut lähisukulaisten olevan esipolvistamme suuremmin kiinnostuneita. Mutta ehkä joku kuitenkin on ja ajattelee minun panttaavan tietojani?

Donn Devinen artikkeli käsittelee amerikkalaisisia maanomistusasiakirjoja. Suomalaiset riittävät minulle, kiitos! Mike Crow kirjoittaa englantilaisista sukutunnuksista (?). Beatrice Levin antaa vinkkejä seinien koristamisesta sukututkimuksella tai suvun muistoilla. Loretto Dennis Szucs muistuttaa, että sukututkimuksellisia tietoja voi löytää asiakirjoista, joita ei mielletä sukututkimuksen lähteiksi. Hän oli selannut hallinnollista julkaisusarjaa ja löytänyt lupaavia esimerkkejä.

Ei kommentteja: