sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Poimittua

Ankkalapion Salla oli käyttänyt Googlen Street Viewtä virtuaalimatkailuun. Yhdessä mummonsa kanssa ja saanut näin muistoja irti samaan tapaan kuin valokuva-albumin tai todellisen kotiseuturetken avulla. Hyvä idea!

Nimimerkit Rautakyy ja Knotte ovat kirjoituksissaan miettineet keskiaikaisten vaatteiden talviominaisuuksia. Itse on tullut mietittyä esivanhempien pärjäämistä talvisaikaan. Miehet eivät epäilytä, kuljen itse läpi talven puuvillaisissa housuissa ilman ylimääräisiä kerrostuksia. Mutta hameessa. Hangessa. Ilman alushousuja...

Lauri Järvilehto kirjoitti blogissa Ajattelun ammattilainen Sherlock Holmes-päättelystä, jota voinee toteuttaa historian lähteidenkin parissa. Ainakin yksi amerikkalainen sukututkija viittaa Holmes-oppeihin oman läpimurtonsa kuvauksessa.

Amerikassa on nyt sukututkimus esillä useammalla tv-sarjassa ja Simpsonien Lisakin on innostunut. Ei luulisi olevan haastava suoritus, vanhempien sukupuut löytyvät wikipediasta. Lähteet ja päivämäärät loistavat kylläkin poissaolollaan.

Kulutusjuhlassa esiteltiin blogia, jossa esitellään vanhoja t-paitoja. Muistojen säilömistä siis.

Kirsi-Maria Hytönen on lukenut Kirsi Vainio-Korhosen kirjan Suomen herttuattaren arvoitus. (Itse luin sen viime kesänä.)

Uuden Suomen sivuilla juttu Kustaa H. J. Vilkunan kirjasta Neljä ruumista.

Ruotsalainen sukututkija perustelee matemaattisesti miksi tietojen jakaminen kannattaa. Mainostaa lopussa yhtä verkkopalvelua, mutta siihen asti ihan mukavaa asiaa.

Vanhoja ruotsalaisia valokuvia on säilötty Flickr-pooliin Sweden before 1945, vastaava suomalainen on Ennen vanhaan - Old photos from Finland.

Ei kommentteja: