lauantai 14. lokakuuta 2023

Fiksattiin, mutta milloin?

Palasin sattuneesta syystä tammikuun 2018 blogitekstiini Virtuaalisesti latvialaisessa kirkonarkistossa. Olin unohtanut sitä kirjoittaessani tehneeni testauksen SBL:n valmiudesta tietojen korjaukseen. Tuolloin, kuten Wayback Machinen edellisen vuoden puolella tallentamasta sivusta näkyy, Niclas Eosanderin kakkosavioliiton ajankohta oli epäselvä.

Sivulla olleella lomakkeella olen tuolloin kertonut, että tarkka päivä on kirkonkirjassa ja kas, niin se on nykyään SBL:ssäkin.


Ja lähdeviite paljastaa, että muutos on tehty ja antaa sen lähteen. Se, mikä on inan omituista on kyseinen lähdeviite.
Se kun on päivätty 10.12.2011. Innoittiko minun vuoden 2018 alussa tekemäni korjausehdotus kaivelemaan vanhempia tiedonantoja, joista löytyi sama tieto vuodelta 2011? No, se ei olennaista vaan se, että päivämäärä luo väärän kuvan siitä, mitä tietoa sivulla on esitetty ja milloin.

SBL:n toimituksesta saamani vastaus ei herättänyt suurta luottamusta systeemiinsä.

Det är svårt att säga hur det har gått till då detta datum registrerades. Eftersom tidpunkten för ändring registreras med automatik bör det inte kunna bli fel men 2011 stämmer inte alls. Databasen existerade inte ens då (den släpptes 2012) så det är inte möjligt. Något måste helt enkelt ha blivit fel rent tekniskt.

Ei kommentteja: