keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

38. kuukausi jatko-opiskelijana

Helmikuu on ohi ja siitä voi olla kiitollinen. Kuun alkaessa olin jo masentunut henkilökohtaisen elämän käänteestä ja sitten 6.2. tuli täysilaidallinen. Ensinnäkin vuodenvaihteessa hyvää hyvyyttään apua tarjonnut proffa sai luku-urakkansa tehtyä ja kirjoitti erinomaisen analyysin väikkärin käsisversion ongelmista. Pientä osaa olin jo tammikuun aikana kohentanut, mutta olennaisin vika oli sama kuin jo keväällä 2021. Eli edistystä ei suuremmin ole ollut, mistä ei voi olla kovin tyytyväinen. Vaikka tilanteen tiesin, vieraan silmin ja sanoin se kuitenkin konkretisoitui kipeästi.

Ja sitten samana päivänä sain kahden vertaisarvion voimalla hylyn syksyllä tekemälleni artsulle. Ei ollut auttanut neljän ihmisen seminaaripalautteet. Mikä herätti aikaisempaa aidomman pelon siitä, että väikkärin käsikselle käy esitarkastuksessa ihan samalla tavalla. Tilannetta ei parantanut samoihin aikoihin tavaamani ruotsalainen väikkäri, jonka heikkoudet tuntuivat turhan tutuilta.

Meni reilusti yli viikko, ettei huvittanut mikään. Edes blogitekstejä en saanut kirjoitetuksi. Tilanne kääntyi vasta bussimatkalla Turkuun 15.2. Sähköpostilodjaan tuli hyväksyntä kuun vaihteessa lähettämälleni tekstille, jonka masiksessani ajattelin jo kokeneen "quiet desk rejectin". Sitten heikosti suunniteltu arkistopyrähdys tuotti  mielenkiintoista kamaa sekä väikkäriin että blogiin. Lisäksi Artefactassa oli ihmisiä, jotka vaikuttivat aidosti iloisilta tervehtiessään. Eikä esitys mennyt täysin penkin alle. Tosin vasta Kari Hintsalan ottamasta valokuvasta tajusin, että kangastunika sai minut näyttämään turhan tukevalta ja tanttamaiselta. (Tanttahan tietenkin olen, mutta en ole vielä hyväksynyt, että siltä myös näytän.)

Kotiin päästyä kirjoitin museokäynnistä ja arkistomuistiinpanoista blogitekstejä kolme päivää ja olo alkoi olla normaali. Kunnes tulin kipeäksi.

Helmikuun päätti eka ohjauspalaveri sitten syyskuun 2021. Sen jälkeen oli syytä palata Tara Brabazonin ohjaukseen: How can we control what we can control? & Why do we procrastinate? &  How to build momentum. Videot kuunneltuani sain eilen illalla tehtyä konffa-abstraktin, jonka dedis oli eilen JA konffa-abstraktin, jonka dedis on tänään. Päivä ja tehtävä kerrallaan...

Ei kommentteja: