sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Turistipäivä kotimaisemissa: 2. museo

Ehrensvärd-museosta kipitin Suomenlinna-keskuksen museoon. Aika oli kortilla, sillä halusin ehtiä klo 11 paluulauttaan. Alakerta eli varsinainen näyttely jäi siis heikolle kertaukselle. (Täälläkin olin viimeksi ollut 2015, jolloin muistin hyvin jonkun aiemman käynnin.) Läpikävelyssä yksi kosketusnäytöistä näytti lupaavalta ja sieltä löytyikin vastaus aamun kiertelyssä heränneelle kysymykselle niistä rakennuksista, joita ei enää ole.


Eli nyt kaipaan visualisointia siitä, kuinka surkeaa nyt niin esteettiseltä vaikuttavassav ympäristössä oli.

Pysyvä näyttely jatkui yläkerrassa rakennuskulttuurilla. Luettavaa olisi riittänyt ties kuinka pitkäksi ajaksi. Jos olisi kiinnostanut. Mutta olin kivunnut rappuset siksi, että halusin nähdä Kansallisarkistossa esillä olevan näyttelyn  Viapori-Suomenlinna – Kolmen valtakunnan linnoitus 1748–2021 toisen puolikkaan. Jos näistä on mahdollisuus nähdä vain toinen, niin suosittelen Kansallisarkistoa.

Parhaan vaikutuksen tekivät kahdella ruudulla pyörivät filmit, joissa oli meriarkeologiaa ja historian elävöittämistä tykkisluuppi Dianalla. Sen kyytiinhän pääsee rahalla, mutta en ole saanut moista aikaiseksi. Ehkä tänä kesänä?

Ei kommentteja: