torstai 9. lokakuuta 2008

Kuulutko sukuuni / 1809

Viikonloppuna on Vantaalla Kuulutko sukuuni -tapahtuma. Niin lähellä, mutta kuitenkin kaukana... Toissa vuonna kävin paikan päällä ja oli kyllä ihan näppärästi juna-aseman lähellä.

Esite on ladattavissa verkosta. Sunnuntaina on pari marginaalisesti kiinnostavaa luentoa (
Sukututkija ja vuoden 1918 tapahtumat ja Torpparikysymyksen ratkaisu 80 vuotta sitten) Eli toimivin ratkaisu on varmaan tulostaa ohjelma sekä tarkistaa Reittioppaasta yhteydet siltä varalta, että sattuisi olemaan oikealla tuulella.

Lauantaille löytyy kilpailevaa ohjelmaa Kansallismuseosta, jossa on ensimmäinen näyttelyyn 1809 liittyvä tapahtumapäivä. Näkyy olevan henkilöhistoriallisia aiheitakin tulossa talven mittaan: ”Petter Johan Bladh (1746-1816), österbottnisk pionjär och storman i med- och motgång”, ”Något om sjukvården i kriget 1808-1809. Presentation av fältläkarna, bröderna Jacob och Johan Edgren”, ”K. W. Malm, Savon sankari”, ”Frugårdin rouvat ja sota”, ”Ulla Möllersvärd, Wanhasta Mäntsälästä allegoriseksi Suomi-neidoksi”, ”Otteita Adelaide von Hauswolffin päiväkirjasta / Scener ur Adelaide von Hauswolffs dagbok”.

Ei kommentteja: