perjantai 5. syyskuuta 2008

Mediakatsaus

Viime perjantain Talouselämässä sapattivapaalle lähtevä pakinoitsija antoi hyviä neuvoja. Muun muassa: ”Älä tee asioita tärkeysjärjestyksessä, vaan siinä järjestyksessä, joka on tehokkain. Yleensä tehokkain järjestys on se, että tekee ensiksi sen mikä tuntuu hauskimmalta.” En voisi olla enempää samaa mieltä, mikä on tullut täällä(kin) erinäisiä kertoja todistettua.

Minulla ei enää ole televisiota, joten hyppään Hesarin ohjelmasivut yleensä täysin ohi. Mutta maanantaina osui silmiin promo Per Dahlbergin ohjelmasta Ruotsin hetkiä (Svenska slag). Popularisoitua analyysiä Ruotsin noususta 1600-luvulla. Kiinnosti tietysti. Google-haku kertoi ohjelmasarjan olevan DVD:llä, joten laitoin tilaukseen ja samalla tuli mukaan pari muutakin. Palataan asiaan, kun paketti saapuu.

Tiistain Hesarin tiedesivuilla kerrottiin Virpi Lummaan tutkimuksista, joista mainitsin lyhyesti täällä jo kesällä. Kirkonkirjoista on etsitty lisääntymisen lainalaisuuksia. Tutkimustulokset olivat jutussa hieman sikinsokin eli pitäisi etsiä käsiin alkuperäisjulkaisuja, että pääsisi paremmin kärrylle mitkä ilmiöt on havaittu missä ja milloin.

Kirjasin torstaina 115. luetun kirjan vuodelle 2008. Kyseessä oli James McBriden The Color of Water. A Black Man’s Tribute to His White Mother. Hienosti kirjoitettu ja koskettava (kaksois)muistelma. Välirikko sukulaisiin toi sukututkimuksellisia aspekteja mukaan, vaikka kirjoittaja ei ilmeisesti eläviä sukulaisia esiin etsinytkään.

Elävistä kuolleisiin. Lauantain Hesarissa oli STT:n uutinen www.lepopaikka.fi-sivustosta, josta tietosuojavaltuutettu tekee selvityksen. Odotin, että SukuForumilla olisi käyty aiheesta reippaammin keskustelua, mutta ei. Esiin tuotiin kyllä monia erilaisia näkökulmia. Oma mielipiteeni on, että kaupallinen palvelu kyllä kuolee pois, jos asiakkaita ei ole. Enkä usko, että Suomesta kovin suuria määriä löytyy. Mutta olen ennenkin erehtynyt.

Ei kommentteja: