tiistai 5. toukokuuta 2015

Museokortti, -julkaisuja ja -tutkimusta

Museokortti, jonka toteutumiseen en julkistamisen yhteydessä uskonut, tulee tänään myyntiin. Toivottavasti siitä ei aiheudu ongelmia niille pienille museoille, joilla ei ole mahdollisuutta olla mukana.

Mitä museoissa tulevaisuudessa nähdään? Tuoreella Merkitysanalyysimenetelmällä voi olla siihen vaikutusta. Varmasti vaikuttaa myös Kokoelmapoistojen hyvät käytännöt.

Miten nykyaikaa tallennetaan? "Dokumentoimalla nykyaikaa ja sen ilmiöitä tallennetaan tietoa kulttuuriperinnöstä tuleville sukupolville. Tähän tallennustyöhön voivat nyt osallistua kaikki kulttuuriperinnöstä kiinnostuneet vapaaehtoiset harrastajat ja yhdistykset Keski-Suomen museon verkkosivuillaan julkaiseman ohjeistuksen avulla."

Ja miten "museoiden palveluita voitaisiin entistä enemmän kehittää yhdessä sekä museotyöntekijöiden kesken että yhteistyössä asiakkaiden ja kansalaisten kanssa"? Tästä kertoo Opas museopalveluiden asiakaslähtöiseen tuotteistamiseen. (Aikanaan oli Kansallisgallerian sivuilla tietopankki ”Arvoisa yleisö”, jossa kuvailtiin "erilaisia kävijä- ja yleisötutkimusmenetelmiä, esitellään tehtyjä tutkimuksia sekä pohditaan museoiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta, kävijöiden osallistamista sekä sosiaalisen median käyttöä osana yleisötyötä". Nykyisiltä sivuilta en sitä löydä, eivätkä Twitter-tilit auttaneet.)

Muuta tietoa museon seinien takaa:

Ei kommentteja: