torstai 21. maaliskuuta 2019

Ilmestynyt: Schildtit ja Spolstadin Hohenthalit

Jep, kesän 2017 sukututkimuksen läpimurto on nyt muokkaantunut kirjaksi. Siinä on vuonna 2007 julkaisemani kirjan Oksa Hohenthalien sukupuussa luvut Joachim Hohenthal vanhemmasta ja nuoremmasta sekä Klaes Jacob Hohenthalista kohennetussa muodossa. Mutta siinä missä aiempi kirja jatkui mieslinjaisesti mummoni isään, tämä kirja alkaa Joachim vanhemman vaimon isästä ja isoisästä.

Ja yhden sukulinjan tiukan seuraamisen sijaan jokaisesta sukupolvessa on alaluvut myös sisaruksille, joiden jälkeläisistä olen nostanut esiin niitä pitkälle matkanneita, joita olen lyhyemmin ihmetellyt jo blogiteksteinäkin.

Ensisijaisesti kirjaa voi siis suositella Suomen Hohenthalien juurista kiinnostuneille, mutta myös niille, jotka ovat kiinnostuneita ihmettelemään sitä, kuinka kauas toisistaan voivat 1620-luvulla eläneiden esivanhempien jälkeläiset päätyä. Enkä kirjassa edes maininnut, että joukkoon kuuluu yksi Suomen presidenteistä.

P. S. Kirjassa ei ole tietoa Suomen Hohenthaleista. Osasta heistä kerroin muutama vuosi sitten julkaisemassani kirjassa Hohenthalit painomusteessa 1762-1904, joka on edelleen saatavilla. Verkkokirjakaupoista kuten tämä uusikin.

Ei kommentteja: