keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Ottopoikia ja työläistyttöjä

Kun pari vuotta (aika kuluu tosi nopeasti) sitten repostelin täällä Vapriikin näyttelyjä, totesin tykänneeni Tampereen historiaa esittelleistä sarjakuvista. Niinpä olin tosi iloinen kun alkuvuodesta (?) kerrottiin julkisuuteen, että niitä laajentamalla oli tarkoitus julkaista albumi. Pitkältä tuntuneen odotuksen jälkeen se ilmaantui pääkaupunkiseudun kirjaston valikoimiin, taisinpa jo harkita matkaa Tampereelle tai jonkun paikallisen kaverin vaivaamista.

Pauli Kallion käsikirjoittama ja Tiitu Takalon piirtämä Ottopoikia ja työläistyttöjä. Yhdeksän tarinaa Tampereelta täytti pääosan odotuksistani. Pidin piirrosjäljestä ja tarinoista, jotka vähäeleisyydessään tuntuivat aidoilta.

Mutta vähäeleisyydestä jäi kyllä hieman pettynyt olo. Tarinat olivat vain kahden aukeaman mittaisia ja jättivät kaipaamaan vähän lisää. Suhteessa sarjakuvan määrään niitä edeltäneet tekstisivut tuntuivat hieman raskailta. Kylläkin tarpeellisilta ja juuri ne antoivat oivan peruskatsauksen kaupungin historiaan. Koska tunnen kaupunkia vain kursorisesti ja historiaansa vielä vähemmän, olisin arvostanut kuhunkin ajanjaksoon pientä karttaa kuvaamaan kaupungin kasvua itään ja länteen.

Toivon totisesti, että vastaavaa innostusta tarinalliseen ja kuvalliseen historian esittämiseen herää muuallakin Suomessa. Tuskin olen ainoa halukas lukija?

Ei kommentteja: