sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kokemäen Kinon tarjontaa alkuvuodesta 1928

"Kino esittää Teljassa tänään ja huomenna klo 8 ip Universal-erikoisfilmin "Gentlemanni Amerikasta" ja pilaparodian "Jäätyneitä sydämiä". Varsinkin ensimainittu filmi on erittäin jännittävä, pääosassa Kert Gibson." (Lalli 12.1.1928) Kummallakaan elokuvan nimellä ei löydy tietoa Elonetistä.

"Kinossa menee ensi sunnuntaina klo 5 ja 8 ip 8-osainen filmikertomus "Naisen kunnia" pääosissa Alice Teary ja Conway Tearle. Elokuva, joka on täynnä vihaa ja rakkautta, pitää jännittävällä juonellaan ja huimaavilla tilanteillaan yleisön mielenkiinnon hereillä alusta loppuun. Toisen kerran esitetään "Naisen kunnia" ensi keskiviikkona kello puoli 8 ip." (Lalli 28.1.1928) Elonet kertoo Naisen kunnian olleen alkuperäisnimeltään The Great divide. Leffan filmijuliste löytyy Wikipediasta.

"Kinossa esitetään huomenna sunnuntaina klo puoli 8 ip. 7-näytöksinen Paramount-filmi "Kultainen nuoriso", joka on filmattu Zane Greyn samannimisen romaanin mukaan. Tämä filmi on mielenkiintoinen kuvaus New Yorkin kiehtovista huvitteluista ja kaukaisen lännen yksinkertaisesta ja terveestä elämästä, joiden välillä päähenkilöt käyvät ankaraa taistelua. Pääosissa esiintyvät Lois Wilson ja Richard Dix."(Lalli 4.2.1928)

Viimeksi mainitun näytöksen tuntomerkit sopivat mykkäelokuvaan Call of the Canyon vuodelta 1923. Kesto tunti ja kymmenen minuuttia. IMDB:n tietojen mukaan Suomen ensi-ilta: 19.01.1925. Verkkosivujen perusteella alla oleva YouTube-pätkä on kyseisestä filmistä, josta melko äskettäin löytyi Venäjältä kopio.

Ei kommentteja: