keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Lukusuorituksia

Sain eilen loppuun Raija Orasen Fannyn, jonka ostin toissa viikonloppuna kirjamessuilta. Kirjan nimeksi olisi sopinut paremmin ”Ferdinand von Wahlberg”, sillä hän oli keskeisempi henkilö. Loppusanoista selviääkin, että kirjaa oli innoittanut von Wahlbergin elämästä kertova näytelmä Kaikki maan hedelmät. Kirkkonummen historiasta kiinnostuneille, siis.

Merkitessäni Fannya lukukirjanpitooni jouduin havaitsemaan, ettei lokakuussa ollut kertynyt yhtään merkintää. Taisin löysätä huomattuani, että tänä vuonna satanen meni rikki.

Selailtuja kirjoja on kertynyt lokakuussakin ja samaan sarjaan pääsi Liisa Lagerstamin Laukon herra. Siitä minua kiinnostivat vain Vesilahtea koskevat osat. Pääsihän esi-isäni kirkkoherra Martin Stenius ilmeisesti ihailemaan Laukon salin hirvensarvikynttiläkruunua.

Tämä Lagerstamin englanninkielisestä väitöskirjasta muokattu versio oli painettu laadukkaasti ja kuvitettu runsaasti. Aatelin elämästä 1600-luvulla kiinnostuneille varmasti mukava lukuelämys. (Lähdeviitteiden rakastajat joutuvat tarttumaan väitöskirjaan.)

Ei kommentteja: