keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Arvostelua

Kävin eilen katsomassa Arn Temppeliritarin. Onneksi olen eläissäni nähnyt hyviä ruotsalaisia elokuvia, ettei jää väärää käsitystä kokonaisen maan elokuvatuotannosta. Elokuva oli tolkuttoman hidas ja kerrassaan tylsä. Lähes lähdin kesken pois.

Trailereissa mainostettiin uutta suomalaista elokuvaa Käsky. Elokuvasäätiön kuvauksen mukaan "Käsky on raadollinen kolmiodraama, elokuva rakkaudesta kaaoksen keskellä. Punavanki, jääkäri ja sotatuomari kohtaavat toisensa ja itsensä kansakunnan vaikeilla hetkillä , keväällä 1918." Ensi-illassa syksyllä.

Ehdin illan mittaan pintapuolisesti tutustumaan jatko-oppaaseen. Aihevalikoima oli niin monipuolinen, että luonnollisesti löytyi uusia asioita. Suoraviivaisena ja yksinkertaisena ihmisenä olisin kaivannut selkeämpiä ohjeistuksia siitä, mistä tietoja (voi) löytää. Näytti siltä, että monissa kohdissa ei ollut mitään merkintää tiedonlähteistä tai sitten asia ilmaistiin hyvin ympäripyöreästi. Jatko-oppaalle on tietenkin sopivaa, ettei asioita tehdä liian valmiiksi, mutta jos kirjoittaja tietää (?) niin eikö voisi kertoa?

Ei kommentteja: