maanantai 5. maaliskuuta 2012

Mukavia juttuja, 5 kappaletta

1. Runsas viikko sitten älysin tarkistaa Facebookin Other messages -kansion. Viime vuoden puolella sieltä löytyi työtarjous ja nytkin mukava viesti. Kamariherra-kirjaani lukenut kehui sitä ja jakoi valokuvia henkilöistä, jotka olin kirjassa maininnut. Piristävä yllätys.

2. Kuin myös se, että Kansallisarkistossa viime viikolla törmäsin tuttuun. Hän kertoi, että avoimen yliopiston hissan perusopintojen penkkikavereistani 2/3 oli päässyt suljetun yliopiston hissan opiskelijoiksi! Oli kiva kuulla. Että osaan hakeutua salin fiksuimpien pariin. Se 1/3 aloitti syksyllä arkeologian perusopintoja avoimessa yliopistossa, joten minä olen ainoa opiskelun keskeyttänyt. Luuseri.

3. Lehtijutusta kekkasin tuoreen uhrin Olof Ångerman -ongelmilleni. Viesti matkaan ja odottamaan. Pari päivää hiljaisuutta herätti pelon, että joudun kasvattamaan "historioitsijat, jotka eivät vastaa meikäläisen viesteihin" -listaa kahdesta nimestä kolmeen. Mutta ei, perjantaina tuli kuittaus, hiihtolomalta Lapista. Ihmiset ovat ihania.

4. Lauantaina kävin Kansallisarkistossa ja lähes lankesin polvilleni kiitollisuudesta, kun näin päivystäjän tiskin takana Pertti Vuorisen. Heti kun hänellä oli vapaa hetki, menin selittämään Topografia-ongelmaani. Vuorinen
a) ymmärsi kerralla mitä sanoin
b) sanomastani uskoi, että kaipaamani paperia ei ollut siellä missä piti
c) ei seisonut tumput suorina vaan nappasi hyllystä kansion, johon en itse olisi älynnyt tarttua. Sieltä löytyi potentiaalisia sijoituspaikkoja Kirkniemen papereille ja Vuorinen lupasi selvittää asiaa.
Uskoni Kansallisarkiston palveluun on palannut, mutta se on aivan liian pienen ihmismäärän varassa.

5. Lauantaina kävin myös elokuvissa. Onnistunut valinta, leffassa oli opettavainen kohtaus arkistossa.

Ei kommentteja: