maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kursseja loppuu, kursseja alkaa

Viime viikolla tuli viimeiset luentovideot Raamatun esihistoriasta. Katsoin videot, tein monivalintatestin ja jätin keskustelukysymykset väliin, kuten muinakin viikkoina. En tiedä pääsenkö nipin napin "virallisesti" kurssin läpi, mutta ainakin koen oppineeni jotain.

Viime viikolla loppui myös Tangible things, jonka kaksi viimeistä osiota jäivät videoiden katsomista lukuun ottamatta tekemättä. Tokavikassa esiteltiin hieno näyttely ajasta, johon olisi pitänyt keksiä lisää esineitä ja sitten miettiä omien aikakäsitysten biologisuutta/kulttuurisuutta. Viimeisessä 1900-luvun alun ompelukoneesta löytyi läkähdyttävän monta ulottuvuutta menneisyyteen.

Kurssi oli hienosti tehty ja mielestäni panostin aiempiin kysymyksiin sentään jotain, mutta aika vähän syntyi uusia oivalluksia, jotka olisivat jääneet mieleen.


Viime viikolla alkaneeseen Englannin 1400-luvun kurssiin ehdin viime tingassa mukaan, mutta ekan viikon kuningas ja sota -aihe ei antanut mitään. Porukka oli lähtenyt hirveällä innolla keskustelemaan. Itse en ole tätä interaktiivisuutta jaksanut oikein missään kurssissa harjoittaa ja varmasti on mennyt jotain oppimismahdollisuuksia ohi.

Päivitetty lista käynnistyneistä ja tulevista kursseista
Kuva State Library of New South Wales, Flickr Commons

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Onneksi olkoon! Mulla jäi kurssi kesken. Shakespearea ja Jerusalemin kaatumista aion yrittää myös syssymmällä.