keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Suomen talousseuran arkisto

Taisi olla viime viikon SSS:n kirjastokäynnillä kun huomasin Suomen talousseuran arkistosta kertovat kirjat. Innostuin löydettyäni tietoa sekä maanviljelijöille annetuista palkinnoista että Kokemäenkartanon meijerikoulusta. Ei kun paikan päälle.

No, sitä ennen yritin jokseenkin täydellisellä haulla paikallistaa kirjastoa, jossa olisi vuosikertomussarja Finska Hushållningssällskapets handlingar. Pitäisi olla 1858 alkaen, mutta kirjastotietokannat tarjoavat numeroita vasta 1880-luvulta.

Toivossa on hyvä elää eli kuvittelin arkistosta löytyvän joko a) painettu sarja tai b) vastaavia tietoja siistissä ja helppokäyttöisessä muodossa. Ei ihan. Noin kolmessa tunnissa sain diaareista viitteet muutamaan tusinaan Knorringin kirjeeseen (ja siinä sivussa löysin viittaukset kahteen isoäitini isoisän kirjoittamaan kirjeeseen), mutta en saanut tolkkua siitä olivatko kirjeet arkistossa vai eivät. Henkilökunta oli ystävällistä, mutta ei tuntunut tietävän ao. arkistosta enempää. Åbo Akademin suojissa kun on niin paljon muutakin. Myös digitoituja aineistoja monipuolisesti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ÅAB:n uudet digisivut ovat tässä:
http://bibbild.abo.fi/hereditas/index.htm

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.