perjantai 13. toukokuuta 2022

Kaisa Kyläkoski täyttää 50 vuotta

Haastattelija: Jaahas, blogistista pitäisi sitten syntymäpäiväjuttua tehdä? Kaivelin vähän lehtiarkistoja ja huomasin, että isäsi isoisästä kirjoitettiin 50-vuotispäivänsä johdosta Satakunnan kansassa 30.8.1922  näin:

Maanvilj. Kyläkoski on paikkakunnallaan valppaimpia ja luotetuimpia kunnallisten ja muiden yhteisten asiain ajajia. Hän on Kokemäellä toiminut kunnallislautakunnan esimiehenä ja valtuuston jäsenenä y. m. kunnallisissa ja seurakunnallisissa tehtävissä. Hän kuuluu myöskin pitäjän osuusmeijerin, sähkölaitoksen ja paloapuyhtiön johtokuntiin.

Jalmari Kyläkoski ei saanut kouluoppia enempää kuin yhden vuoden kansanopistoa ja sinä olet puolestasi kolmannen sukupolven ylioppilas 5 laudaturin ja yhden magnan papereilla ja valmistunut Teknillisen korkeakoulun vaativimpana pidetystä koulutusohjelmasta, joten aikaansaannoksiasi on varmaan pidempi rimpsu kuin tuossa sadan vuoden takaisessa lehdessä?

Kaisa Kyläkoski: Öööö... tota... olen mä ollut kahden asunto-osakeyhtiön hallituksessa. Ja vuoden Suomen sukututkimusseuran hallituksessa. Muistaakseni.

Haastattelija: Vain niin. No, olet kuitenkin päässyt elämässäsi pitkälle? Asut nyt Taka-Töölössä ja ensimmäinen kotisi 50 vuotta sitten oli...

Kaisa Kyläkoski: Fredan päässä, Temppeliaukiolla. Puoli kilsaa tästä etelään.  

Haastattelija: Krö-höm. Jos tehdäänkin sitten ihan vaan rivi-ilmoitus ja laitetaan siihen joku edustava valokuva.

Kaisa Kyläkoski: Joo.3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut puolivuosisadan johdosta!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut!

Ametsapuro kirjoitti...

Paljon onnea näin Hämäläiseen tapaan eli myöhässä!
T. Anne