keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ja lukijat kertoivat...

Vau! Viime viikon auki ollut lukijakysely yllätti vastausmäärällään positiivisesti. Teistä 42 viitsi klikata lomakkeen auki ja lähettää matkaan.

Mahdollisuus nimettömään palautteenantoon ei tuottanut yhtään ikävää kommenttia vaan ajatuksella ja huolella kirjoitettuja näkemyksiä. Monet totesivat olevansa tyytyväisiä blogin sisältöön ja ilo oli lukea esimerkiksi tämä:
"Tykkään aiheiden moninaisuudesta, mukavaa kun rajaus ei ole liian tiukka."
Vähennettäväksi ei pyydetty Kokemäki-juttuja, mitä olin etukäteen arvaillut. Kuten olin toivonutkin, pari vastaajaa totesi, että vähemmän kiinnostavat voi jättää lukematta. Juuri näin!

Yksi vähennystoive oli "Historiaa ajalta ennen 1800-lukua." Tätä en tule toteuttamaan. Olen tarkoituksellisesti yrittänyt tuoda tänne aiheita varhaisemmilta ajoilta, sillä ne kiinnostavat itseäni enemmän ja ovat hankalampia löytää. (Vanhojen käsialojen lukukykyni on edelleen surkea.) Sanomalehdet tarjoaisivat 1800-luvun juttuja vaikka joka minuutille, mutta niitä voi jokainen itsekin käydä hakemassa, minkä tähden olen yrittänyt hillitä intoani löytöjeni esittelyyn. Ja 1900-luvun historia on ainoa aikakausi, joka näkyy mediassa, eli ei kaipaa mielestäni tilaa täällä.

Tosin noistakin vuosisadoista voisin kyllä esittää linkkejä ja tutkimusvinkkejä? Näitä vastauksissa arvostettiin ja pyydettiin lisää. Näppituntumalla ovat viime aikoina vähentyneet, joten täytyy pitää mielessä ja työstää ajatuksia teksteiksi.

Kuvaa tähän etsin kauan ja hartaasti. Päädyin palautteen annolta näyttävään piirrokseen kirjasta 'Stories of the Sea in former days, etc'. Digitointi British Library, jakelu Flickr Commons.

Ei kommentteja: