maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kuvia katumaisemassa

Yllä oleva näky yllätti minut positiivisesti jollain Katajanokan harhailulla. Vuonna 2007 valmistuneen rakennuksen seinään on kopioitu kolme valokuvaa menneisyyden henkilöistä. Mahdollisesti/toivottavasti jotenkin paikan historiaan liittyviä henkilöitä eikä täysin satunnaisia kulkijoita. Seinä ei anna lisätietoa, mutta antaa kivan fiiliksen menneisyyden ihmisten läsnäolosta.

Samantapaista, mutta informatiivisempaa, historian kuvastoa on parhaillaan tarjolla kuudessa Helsingin kaupunginosassa. Helsingin kaupunginmuseo on yhteistyössä Helsingin Energian kanssa kiinnittänyt energiakaappeihin vanhojen valokuvien suurennoksia. Katajanokalla, Töölössä, Kalliossa, Länsi-Pasilassa, Malmilla tai Herttoniemessä liikkuva voi silmät auki pitäessään yllättyä positiivisesti tai lähteä tarkoituksellisesti Kuvapolkuja kulkemaan.

Minä valitsin jälkimmäisen metodin ja kohteekseni Katajanokan. Skemaattisen kartan avulla kuvat oli helppo löytää. Kukin kuva oli melko tarkasti sijaintipaikaltaan ja Katajanokan vanhojen kivitalojen avulla oli vaivatonta ymmärtää mitä kohtaa kuva esitti. Jolloin sai hauskan ja jännän tunteen - minä olen nyt juuri samassa kohtaa seisomassa kuin missä tuo nainen kiirehti kauan sitten.

Lisää tällaistä!

Ei kommentteja: